Η έγκυρη γαλλική αθλητική εφημερίδα L’ Equipe υποστηρίζει ότι οι γιατροί του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ, πήραν την απόφαση να «ξυπνήσουν» από το τεχνητό κώμα τον Μίχαελ Σουμάχερ, καθώς την Τετάρτη συμπληρώθηκε ένας μήνας από το ατύχημα της 29ης Δεκεμβρίου στις Αλπεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 ανταποκρίνεται θετικά στη φάση βαθμιαίας αφύπνισης, που ξεκίνησε τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο, οι γιατροί εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί με την κατάσταση του.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο Ζαν-Λουκ Τρουέγ, πρώην επικεφαλής του Τμήματος Νευρολογίας στο γαλλικό νοσοκομείο Φος στην περιοχή Σιρέσνς, οι τέσσερις εβδομάδες σε τεχνητό κώμα ήταν το μάξιμουμ χρονικό διάστημα, προτού αρχίσει η διαδικασία της αφύπνισης.

«Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι. Πρόκειται για μια περίοδο σύγχυσης και είναι αδύνατον να γίνουν προβλέψεις. Χρειάζονται χρόνια για περιπτώσεις σοβαρών τραυμάτων του εγκεφάλου», τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος γιατρός

Πάντως η εκπρόσωπος του Σουμάχερ, Ζαμπίνε Κεμ, αμέσως μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Θέλω να καταστήσω σαφές ότι οτιδήποτε αφορά την κατάσταση της υγείας του Μίχαελ Σουμάχερ και δεν προέρχεται από τους θεράποντες γιατρούς ή τους εκπροσώπους του θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως φημολογία. Επαναλαμβάνω πως δεν θα κάνουμε κανένα σχόλιο».