«Δεν είναι υπερβολικό να απαιτούμε από τη Δεξιά να προσεγγίσει την Αριστερά και από την Αριστερά τη Δεξιά;» Με αυτή τη φράση, μιλώντας την Τετάρτη στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων.

«Εχουμε μπροστά μας δύο διαφορετικά μοντέλα» εξήγησε ο Μάκης Βορίδης και συνέχισε: «Δεν είναι ότι έχουμε από τη μία πλευρά μια σοσιαλδημοκρατία, η οποία έχει κάνει βασικές παραδοχές, και από την άλλη μια Κεντροδεξιά που έχει κάνει επίσης βασικές παραδοχές και θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε ένα πράγμα, όπως και συνέβη. Γιατί συγκυβέρνηση έχουμε σήμερα, με ένα πατριωτικό, φιλελεύθερο κόμμα από τη μία και ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από την άλλη. Τι να βάλουμε; Τι να κάνουμε, δηλαδή; Να συνεργαστούμε με ανθρώπους που θα ακυρώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και θέλουν να κρατικοποιήσουν όλες τις τράπεζες; Με ανθρώπους που οι 48 θέλουν να μην πάνε στο ευρώ και οι 52 όχι;» διερωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ για τα σενάρια που θέλουν το κόμμα του να συνεργάζεται στο πλαίσιο ενός «μεγάλου συνασπισμού» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο ίδιος κλήθηκε να σχολιάσει και την έκθεση της JP Morgan η οποία στις προβλέψεις της για την Ελλάδα εκτίμησε ότι θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές το 2014, επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μετεκλογική αστάθεια. 

«Αλλεπάλληλες εκλογές, δεν το ξέρω αν θα έχουμε, γιατί δεν θα ξέρουμε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και δεν είναι υποχρεωτικό αυτό» απάντησε ο Μάκης Βορίδης. «Αλλά επειδή βάλατε στη συζήτηση και την έρευνα της JP Morgan και δεν ξέρω πόσο βάση έχουν αυτές οι προβλέψεις και εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός, εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να υπάρχει μια κυβέρνηση και έτσι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν νομίζω ότι θα περιλαμβάνει τη Ν.Δ. στο κυβερνητικό σχήμα. Θα μπορούσε να πάει η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ π.χ. (με τον ΣΥΡΙΖΑ). Λέω εγώ τώρα, γιατί συζητάμε για μια Βουλή που δεν την ξέρουμε και υποτίθεται ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, που δεν το βλέπω εγώ. Αλλά να πηγαίνουμε τώρα για να βγάλουμε ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ το βλέπω αδύνατο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από