Εν μέσω έντασης συνεχίζεται ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη, σε δεύτερο βαθμό, για την πολύκροτη υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης.
Την Τετάρτη, εξετάστηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά, η οποία διενήργησε τον διαχειριστικό οικονομικό έλεγχο στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του πρώην γενικού γραμματέα Μ. Λεμούσια, επιτέθηκε εναντίον της οικονομικής επιθεωρήτριας και την κατηγόρησε ότι ενήργησε μεροληπτικά σε βάρος του τέως δημάρχου Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και του πρώην γενικού γραμματέα του Δήμου, συνεργαζόμενη απολύτως με τον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη και τον δικηγόρο του.

«Περιορίσατε την έρευνά σας μόνο στα όσα σας υπέδειξαν αυτοί οι δύο» είπε ο Αλ. Κούγιας. 
Κινούμενος δε στη γραμμή ότι η υπεξαίρεση έγινε αποκλειστικά και μόνο από τον πρώην ταμία, τόνισε ότι έχουμε δύο ανθρώπους (τον Β. Παπαγεωργόπουλο και τον Μ. Λεμούσια) που «έχουν κοσμήσει την κοινωνία της Θεσσαλονίκης και σαπίζουν στη φυλακή».

Η κ. Τσεμπερά δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Π. Σαξώνη, με τον Αλ. Κούγια να υποστηρίζει ότι ο πρώην ταμίας ό,τι χρήματα υπεξαίρεσε από τα δημοτικά ταμεία, τα «επένδυσε» στα κέντρα διασκέδασης που διατηρούσε.
Κάνοντας αναφορά σε γνωστό κέντρο νυχτερινής διασκέδασης, όπου ο πρώην ταμίας ήταν συμμέτοχος, ο ποινικολόγος τόνισε ότι το κόστος ανακατασκευής του ανήλθε σε 4 εκατ. ευρώ, ενώ παρατήρησε ότι τα καμαρίνια του διέθεταν ακόμη και τζακούζι.

Επίσης, ζήτησε να κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων με τους οποίους ο Π. Σαξώνης είχε κατά το παρελθόν συνεργασία, κατά την επιχειρηματική του δραστηριότητα στη νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, δεν έλειψαν οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ του κ. Κούγια και του συνηγόρου του πρώην ταμία Ευθυμίου Καυκόπουλου, με τον πρόεδρο του δικαστηρίου να παρεμβαίνει, επαναφέροντας στην τάξη τους δύο δικηγόρους.
Η δίκη διεκόπη για μία ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από