«Ολοι το ίδιο λένε. Οτι είναι καταλύτες και πρωτοπόροι, που μας προτείνουν δημοκρατία, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Αυτό κάνει κάτι καινούργιο;». Με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σχολίασε για μία ακόμη φορά την Πρωτοβουλία των 58 για την Κεντροαριστερά ο πρώην υπουργός Θόδωρος Πάγκαλος ο οποίος σε συνέντευξή του την Τρίτη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα το ψήφιζε «έστω και με βαριά καρδιά», όπως είπε, αλλά με τίποτα δεν θα ψήφιζε τους «58».

«Είναι συμπαθητικοί άνθρωποι, αλλά είναι Κεντροαριστερά ο κ. Τζαννετάκος;» αναρωτήθηκε ο Θόδωρος Πάγκαλος στη ραδιοφωνική του συνέντευξη και συνέχισε: «Τον θεωρούσα, μετά τις τελευταίους του εμφανίσεις, έναν άξιο παντός σεβασμού άνθρωπο της μετριοπαθούς Δεξιάς».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «κουραστική» την όλη αναζήτηση για την Κεντροαριστερά και ήταν ιδιαίτερα καυστικός αναφορικά με τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ κάτω από την ομπρέλα ενός νέου σχήματος και ενός νέου ονόματος. «Το ΠΑΣΟΚ τι θα γίνει; Θα εξαφανιστεί; Δεν μπορεί να λέει η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» ή οποιαδήποτε άλλη παπάρα εμφανίσουν μετά… Μπορεί να λέει «Δημοκρατική Συμπαράταξη Καθηγητών Πανεπιστημίου» και από κάτω ΠΑΣΟΚ;» εξέφρασε το ρητορικό ερώτημα ο Θόδωρος Πάγκαλος. «ΠΑΣΟΚ μπορεί να αναγκαστώ να ψηφίσω, με βαριά καρδιά, αλλά αυτό δεν το ψηφίζω, διότι και η γελοιοποίηση έχει όρια» προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Θόδωρος Πάγκαλος επεσήμανε το ότι ο πολιτικός λόγος των «58» δεν έχει να επιδείξει, κατά την άποψή του, κάτι το καινούργιο.

«Είδα έναν κυριούλη με ένα κοστουμάκι και γραβατούλα, ο κ. Βούλγαρης, να εκφωνεί λόγο. Ενα λόγο οποιουδήποτε πολιτευτή της τελευταίας 30ετίας. Πολύ καλός ήταν. Είπα εγώ ότι δεν ήταν καλός; Δεν λέει απολύτως τίποτα. Λέει για δημοκρατία και αξιοκρατία. Εχετε ακούσει κανένα λόγο οποιασδήποτε παράταξης που να λέει κάτι διαφορετικό;» είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος και συνέχισε: «Ο κ. Σαμαράς το έλεγε όταν έκανε την Πολιτική Ανοιξη ότι είναι καταλύτης. Ο κ. Σημίτης, όταν έκανε τον εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΟΚ, έλεγε ότι είμαστε καταλύτες. Όλοι το ίδιο λένε. Ότι είναι καταλύτες και πρωτοπόροι, που μας προτείνουν δημοκρατία, αξιοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και να πολεμήσουμε τη διαφθορά. Αυτό κάνει κάτι καινούργιο; Μαζεύουν τον κόσμο, διότι δεν έχουν κάτι να πουν. Ποια είναι η θέση τους επί της σχέσης Εκκλησίας και Κράτους ή του εκλογικού συστήματος. Δεν θα βγουν να πουν τίποτα ή θα πουν τα ίδια. Διότι εάν είχαν ιδέες, θα είχαν βγει να τις εκφράσουν», τόνισε.