Διαχωρίζει καθώς φαίνεται τη θέση του αναφορικά με τους «58» ο Σπύρος Λυκούδης, εκ των ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ τα οποία έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας για τη δημιουργία του ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς. Σε δηλώσεις του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84 την Τρίτη, ο Σπ. Λυκούδης σχολίασε τόσο την παρουσία στελεχών της ΔΗΜΑΡ – του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού και του πρώην εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Ανδρέα Παπαδόπουλου – στη συγκέντρωση των «58» το βράδυ της Δευτέρας στην Κηφισιά, όσο και τη δική του στάση απέναντι στην κίνηση.

«Αντικειμενικά υπάρχει ζήτημα, κατά πόσο μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός μας ή και βουλευτές μπορούν να παίρνουν μέρος, ως ομιλητές, σε μια εκδήλωση ενός φορέα που διαμορφώνει έναν άλλον πολιτικό προσανατολισμό» δήλωσε, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Ανδρέα Παπαδόπουλου και του βουλευτή Γρηγόρη Ψαριανού στη εκδήλωση της Πρωτοβουλίας των 58 για την Κεντροαριστερά στην Κηφισιά.

Προσέθεσε πάντως ότι δεν υπήρξε «κάτι μεμπτό» από την ομιλία του Ανδρέα Παπαδόπουλου.

Σε ό,τι αφορά τις πληροφορίες που φέρουν τον Ανδρέα Παπαδόπουλο να τίθεται επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «58» απέναντι στη ΔΗΜΑΡ, ο Σπύρος Λυκούδης παραδέχτηκε ότι «προφανώς θα ήταν πρόβλημα, αν ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ήταν επικεφαλής ψηφοδελτίου άλλου πολιτικού σχηματισμού. Είναι ένα παράδοξο φαινόμενο. Δεν θα μπορούσε να γίνει γενικά αποδεκτό από την ΔΗΜΑΡ. Αλλά νομίζω ότι παραμένει στο επίπεδο ενός ρεπορτάζ που δεν επιβεβαιώνεται. Ο κ. Παπαδόπουλος μου είπε ότι δεν ισχύει».

Ο Σπ. Λυκούδης πάντως εμφανίστηκε σχετικά επιφυλακτικός απέναντι στους «58» περιγράφοντας μάλιστα τη δική του θέση.

«Θα έλεγα ότι υπάρχει ένα ζήτημα που χρειάζεται αποσαφήνιση από όλες τις πλευρές. Εγώ, π.χ: Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την ιδιαίτερη θέρμη που είχα όταν εμφανίστηκε η κίνηση των 58, ως μια συνάντηση κοινωνικών παραγόντων που καλούσε σε διάλογο όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς για να δούμε τι μπορούσε να γίνει για την ανασυγκρότησή της παραμένει, αλλά το βλέπω και σε σχέση με τα σημερινά. Διότι, και η ίδια η κίνηση των 58 δεν είναι τώρα πια μια κίνηση που καλεί σε διάλογο αλλά μετασχηματίζεται σε πολιτικό φορέα. Σε έναν πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος με το βλέμμα στραμμένο στις ευρωεκλογές, προσπαθεί να διαμορφώσει έναν πολιτικό χώρο, να καταθέσει ψηφοδέλτιο και τα λοιπά. Δεν το λέω αρνητικά, το λέω παρατηρώντας την εξέλιξη. Υπό αυτήν την έννοια ένα πολιτικό στέλεχος του δικού μας κόμματος πρέπει να βλέπει τη σχέση του με την κίνηση των 58 στη βάση των νέων δεδομένων. Έχει σημασία όταν κάποιο δικό μας στέλεχος μιλάει σε μια εκδήλωση των 58, τι λέει. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον» είπε.

Αναφερόμενος στη στάση της ΔΗΜΑΡ στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Σπ. Λυκούδης είπε ότι το κόμμα στις εκλογές αυτές έχει ανοιχτή πολιτική συμμαχιών και δεν αποκλείεται σε κάποιους δήμους ή περιφέρειες να συμπεριλαμβάνει ενδεχομένως και ένα ενδιαφέρον πρόσωπο, που μπορεί να ανήκει και στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει αποκλεισμός σε αυτά, πρόσθεσε.