Συνεχείς και πιεστικές ερωτήσεις για το εάν γνώριζαν ή συμμετείχαν ο τέως δήμαρχος Βασίληw Παπαγεωργόπουλος και ο πρώην γενικός γραμματέας Μιχάλης Λεμούσιας στην υπεξαίρεση που αποκαλύφθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δέχθηκε η οικονομική επιθεωρήτρια Αναστασία Τσεμπερά από τους συνηγόρους των δύο καταδικασθέντων σε ισόβια κάθειρξη.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά την 4η μέρα της ακροαματικής διαδικασίας, η οικονομική επιθεωρήτρια, βασικής μάρτυρας στην υπόθεση, επέμεινε εξεταζόμενη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η πολύκροτη υπόθεση, στην ενοχή των δύο πολιτικών προσώπων.

Για τον τέως δήμαρχο είπε ότι «καθίσταται υπόλογος» διότι όλες οι διαδικασίες του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, καταδικασθέντα επίσης σε ισόβια, τύχαιναν της αποδοχής του, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος επί σειρά ετών ουδέποτε ελέγχθηκε ως προς τη διαχείρισή του.

Τον παραπάνω ισχυρισμό αντέκρουσε η υπεράσπιση του Β. Παπαγεωργόπουλου παρατηρώντας ότι ο τέως δήμαρχος δεν μπορούσε να ελέγχει τους χιλιάδες υπαλλήλους του Δήμου.

Όσον αφορά τον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, που σύμφωνα με την κ. Τσεμπερά όφειλε εκ της θέσεώς του «να ασκεί εποπτεία σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου», η οικονομική επιθεωρήτρια προχώρησε ακόμη περισσότερο διατυπώνοντας την εκτίμηση - χωρίς ωσόσο να επικαλείται κάποια μαρτυρία ή έγγραφο - ότι ο πρώην ταμίας «έδινε εντολή» στον Π. Σαξώνη.

Η κ. Τσεμπερά στάθηκε, εξάλλου, στο γεγονός ότι Παπαγεωργόπουλος- Λεμούσιας τηρούσαν κοινούς λογαριασμούς.

Οι υπερασπιστές των δύο κατηγορουμένων, στις ερωτήσεις τους προς την κ. Τσεμπερά προσπάθησαν να καταδείξουν ότι ο πρώην ταμίας υπεξαιρούσε και πριν από το 1999, χρονιά που ανέλαβε τη διοίκηση στον Δήμο ο Β. Παπαγεωργόπουλος, με την οικονομική επιθεωρήτρια να το παραδέχεται.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί το πρωί της Τετάρτης, οπότε η ίδια μάρτυρας θα συνεχίσει να εξετάζεται από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από