Οι γάλλοι σταρ της ηλεκτρονικής μουσικής Daft Punk ήταν οι μεγάλοι νικητές στην 56η απονομή των μουσικών βραβείων Grammy, που έγινε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στο Λος Αντζελες. Στις καλύτερες στιγμές της τελετής συμπεριλαμβάνονται η επανένωση στη σκηνή των δύο θρυλικών Beatles, του Πολ Μακάρτνεϊ και του Ρίνγκο Σταρ, καθώς και η τέλεση 34 γάμων ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών μπροστά στη σκηνή από την Κουίν Λατίφα, παρουσία της Μαντόνα.

Το γαλλικό ντουέτο των Daft Punk κέρδισε Grammy για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς «Random Access Memories», καθώς και άλλα τέσσερα βραβεία (καλύτερου τραγουδιού για το «Get Lucky», καλύτερης εμφάνισης ποπ συγκροτήματος, καλύτερου άλμπουμ dance/electronica μουσικής και καλύτερης επεξεργασίας ήχου).

Το ντουέτο της ραπ Μάκλμορ και Ράιαν Λιούις παρέλαβε τέσσερα Grammy: καλύτερου νέου καλλιτέχνη, καλύτερης ερμηνείας ραπ, καλύτερου τραγουδιού ραπ («Thrift Shop») και καλύτερου άλμπουμ ραπ («The Heist»).

Βραβείο Grammy για το καλύτερο άλμπουμ R&B παρέλαβε η Αλίσια Κις για το «Girl on Fire».

Για το καλύτερο άλμπουμ της μουσικής κάντρι, βραβείο Grammy παρέβαλε ο Κέισι Μάσγκρεϊβ για το «Same Trailer Different Park».

Η 17χρονη Νεοζηλανδή Λορντ βραβεύτηκε με δύο Grammy: καλύτερου ποπ τραγουδιού της χρονιάς και καλύτερης ποπ σόλο εμφάνισης για το «Royals».

Βραβείο καλύτερου ροκ άλμπουμ της χρονιάς παρέλαβαν οι Led Zeppelin για το «Celebration Day», καλύτερης ροκ εμφάνισης οι Imagine Dragons για το «Radioactive», καλύτερου εναλλακτικού άλμπουμ οι Vampire Weekend για το «Modern Vampires Of The City»και για τα καλύτερα φωνητικά σε ποπ άλμπουμ βραβεύτηκε ο Bruno Mars για το «Unorthodox Jukebox».

Φυσικά, η μεγάλη είδηση της τελετής ήταν η επανένωση στη σκηνή των δύο εν ζωή Beatles του Πολ Μακάρτνεϊ και του Ρίνγκο Σταρ, που τραγούδησαν το καινούργιο τραγούδι του Σερ Πολ, «Queenie eye».

Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήρθε στη διάρκεια της δικής τους εμφάνισης με το τραγούδι «Same Love», που έχει καθιερωθεί ως ο ύμνος για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Στη σκηνή, τραγούδησαν μαζί τους η Μαντόνα και η Μέρι Λάμπερτ, ενώ, στο τέλος της εμφάνισής τους, η Κουίν Λατίφα τέλεσε τον γάμο 34 ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, που ήταν μπροστά στη σκηνή.