Ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την εμφάνιση της ομάδας του αλλά και την επιστροφή του Πέτγουεϊ.

«Κάναμε μια μοναδική εμφάνιση για 30 λεπτά και πραγματικά ευχαριστήθηκα ιδιαίτερα που έβλεπα τους παίκτες μου να παίζουν τόσο καλό και ομαδικό μπάσκετ. Αμυντικά και επιθετικά είχαμε σωστό διάβασμα για τρία δεκάλεπτα και ήταν σημαντικό ότι αυτή η εμφάνιση έγινε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως η Λαμποράλ Κούτσα. Η αλήθεια είναι πως ήμασταν βιαστικοί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά αυτό έως ένα σημείο ήταν λογικό» τόνισε ο έλληνας τεχνικός που μίλησε και για τον Πέτγουεϊ:

«Είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας, κρίσιμος θα έλεγα, όπως και για τους συμπαίκτες του. Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είμαι χαρούμενος που επέστρεψε και μας βοήθησε πάρα πολύ. Εύχομαι να έχει υγεία».

Όσο για τη συνέχεια ο τεχνικός των Πρωταθλητών ήταν σαφής: «Είδατε τι έγινε στην Πόλη στο ματς της Εφές Αναντολού με την Αρμάνι και τι καλάθι μπήκε στο τέλος, είδατε πόσο πάλεψε η Μάλαγα χθες στη Βαρκελώνη απέναντι στη Μπαρτσελόνα, είδατε πως πέρασε η Γαλατάσαραϊ από το Μόναχο, αλλά και την ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την Παρτίζαν την προηγούμενη αγωνιστική. Στο TOP-16 όλα μπορεί να συμβούν. Η Λαμποράλ Κούτσα δεν έπαιξε καλά σήμερα, αλλά το πρόγραμμα είναι πολύ μεγάλο. Μπορείτε να δείτε τραυματισμούς που θα αλλάξουν ισορροπίες, να υπάρχει κακός τρόπος σκέψης και προσέγγισης ενός ματς, μπορεί να γίνουν πολλά πράγματα σε ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών.

Το γκρουπ μας είναι πάρα πολύ δύσκολο και η συνέχεια θα είναι φοβερά δύσκολη, το γνωρίζουμε. Πρέπει λοιπόν να έχουμε πνευματική ηρεμία. Ανεξάρτητα εάν προερχόμαστε από ήττες ή νίκες. Πρέπει να προσεγγίζουμε κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά έως το τέλος των αγώνων των ομίλων. Το TOP-16 είναι ένα μίνι πρωτάθλημα τεσσάρων μηνών και μπορείτε να τα δείτε όλα. Πρέπει να τα περιμένετε όλα» κατέληξε.

Από τα άλλα παιχνίδια της βραδιάς (Παρασκευή) ξεχώρισε η πρώτη νίκη της Εφές Αναντολού στην Κωνσταντινούπολη, επί της Αρμάνι Μιλάνο με 61-60, χάρις σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά καλάθια στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Οι Ιταλοί προηγούμενοι 60-58 έχασαν μια βολή στα 3ʼʼ και ο Πλάνινιτς σκόραρε σχεδόν από το ένα καλάθι στο άλλο !

Αναλυτικά αποτελέσματα (διημέρου) και βαθμολογίες:

1ος όμιλος: Κούτσα Λαμποράλ-Ολυμπιακός 70-89, Φενέρμπαχτσε-Παναθηνακός 77-72, Μπαρτσελόνα-Μάλαγα 83-79, Εφές Αναντολού-Αρμάνι Μιλάνο 61-60.

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Μπαρτσελόνα 8, Παναθηναϊκός 7, Αρμάνι Μιλάνο, Μάλαγα και Ολυμπιακός 6, Φενέρμπαχτσε, Κούτσα Λαμποράλ και Εφές Αναντολού 5.

2ος όμιλος: Λοκομοτίβ Κούμπαν-Ζαλγκίρις Καουνας 80-75, Μακάμπι-Παρτίζαν 88-67, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ρεάλ Μαδρίτης 85-71, Μπάγερν Μονάχου-Γαλατάσαραϊ 66-72.

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Μακάμπι Τελ Αβιβ 8, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ρεάλ Μαδρίτης 7, Μπάγερν Μονάχου και Λοκομοτίβ Κούμπαν 6, Γαλατάσαραϊ και Παρτίζαν 5, Ζαλγκίρις Κάουνας 4.