Η Κινέζα Λι Να (Νο 4) θυμάται καλά τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της σε τελικό του Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη. Ηττήθηκε και τις δύο φορές, το 2011 από τη Βελγίδα Κιμ Κλάιστερς και πέρυσι, από την Βικτόρια Αζαρένκα από τη Λευκορωσία.

Η 31χρονη Κινέζα, ήταν τότε το αουντσάιντερ.Ομως, στον τελικό του Σαββάτου, κόντρα στην πρωτάρα, Σλοβάκα Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα, θεωρείται το φαβορί.

«Νομίζω ότι είμαι έτοιμη αυτή τη φορά να κατακτήσω τον τίτλο», σχολίασε η Λι Να «Πάντα αναζητούσα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν τελικό στη Μελβούρνη. Πιστεύω λοιπόν ότι μπορώ να τα καταφέρω». Η κινέζα αθλήτρια, έχει ήδη έναν τίτλο Γκραν Σλαμ στην κατοχή της, καθώς το 2011 κατέκτησε το Ρολάν Γκαρός στο Παρίσι.

Η αντίπαλος της, η 24χρονη Ντομίνικα Τσιμπούλκοβα (Νο 20), αγωνίζεται για πρώτη φορά σε τελικό Γκραν Σλαμ. Είχε μία εντυπωσιακή πορεία στη δεύτερη εβδομάδα του Οπεν της Αυστραλίας, νικώντας κατά σειρά, την Μαρία Σαράποβα, την ταλαντούχα Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ και την έμπειρη Ραντβάνσκα από την Πολωνία.

«Το σημαντικό είναι να θέλεις πραγματικά να πετύχεις κάτι και να πιστεύεις πως μπορείς να τα καταφέρεις», είπε η 24χρονη Σλοβάκα. «Ολα αυτά μου φαίνονται σαν όνειρο. Ειναι ο πρώτος μου τελικός Γκραν Σλαμ και αυτό είναι υπέροχο. Θα μπω στο γήπεδο και θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό».