«Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία. Υπάρχουν τα στίγματα των πλεούμενων. Εκεί αποδεικνύεται, πέραν πάσης αμφισβήτησης, ότι δεν υπήρξε καμία απόπειρα επαναπροώθησης, ούτε τίποτα σχετικό. Υπήρξε προσπάθεια διάσωσης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, απαντώντας στις επικρίσεις για την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

 Επισήμανε ότι ήταν και δύο λιμενικοί πάνω στο σκάφος και πρόσθεσε λέγοντας ότι «θα ήθελα να μην ρίχνουμε τόσο εύκολα λάσπη σε ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύσουν τα σύνορά μας».

 Ο Σ. Κεδίκογλου ανέφερε πως «κατανοώ ότι μπορεί κάποιος, μέσα στην απελπισία του (σ.σ. ο πατέρας που έκλαιγε, γιατί έχασε όλη του την οικογένεια) να είπε αυτό που νομίζει. Δεν δέχομαι, όμως, από τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορηματικές τοποθετήσεις και από ανθρώπους που, όπως είπα, δίνουν όλο τους το είναι για την κοινωνία, ξεκάρφωτες κατηγορίες».

 Τόνισε μάλιστα ότι δυο άνδρες του Λιμενικού είχαν ανέβει στο σκάφος των μεταναστών για να τους σώσουν, λέγοντας: «Αν είναι τα γεγονότα όπως ισχυρίζονται οι διασωθέντες)τότε οι δύο άντρες του Λιμενικού γιατί ήταν πάνω στο πλεούμενο; Γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους σώσουν; Αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία».

 Υπενθύμισε πως «μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι  να φέρει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με το πρόβλημα, γιατί δεν είναι πρόβλημα μόνο της Ελλάδας. Έχουμε ήδη αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία».

«Σας υπενθυμίζω ότι ο ελληνας Πρωθυπουργός, μαζί με τον ομόλογο του της Ιταλίας και της Μάλτας, ξεκίνησαν μια προσπάθεια που αργότερα την ενστερνίστηκε όλη η ΕΕ, γιατί μετά από την τραγωδία στη Λαμπεντούζα υπήρχε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και έγινε κατανοητό ότι δεν πρέπει να αφήνεται ο ευρωπαϊκός νότος να αντιμετωπίζει μόνος του, αυτό το κύμα προσφύγων ή λαθρομεταναστών και πρέπει να υπάρξει μια συνολική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση. Και χαιρόμαστε γιατί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα η Ευρώπη έκανε μεγάλα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από