Το άθλιο αγωνιστικό τέλος που βίωσε η ΑΕΚ την περυσινή περίοδο και εν πολλοίς οδήγησε στην οικονομική κατάρρευσή της έφερε χθες το πρωί στα γραφεία της ΓΑΔΑ έναν από τους κορυφαίους έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, τον Θωμά Μαύρο.

Παρά την εκκαθάριση της κιτρινόμαυρης εταιρείας (ΠΑΕ), τα χρέη (ύψους περίπου 10 εκατ. ευρώ) που είχε προς το Δημόσιο και προς τρίτους μεταφέρθηκαν σε φυσικά πρόσωπα και κατά συνέπεια ο μεγάλος άσος του παρελθόντος διώκεται για το μικρό διάστημα που βρέθηκε στον προεδρικό θώκο της ομάδας (για περίπου τέσσερις μήνες, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2012). Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Μαύρος κατηγορείται για τη μη απόδοση ΦΠΑ, τη μη απόδοση φόρου μεταγραφών, αλλά και οφειλές προς το ΙΚΑ και άλλους δημόσιους οργανισμούς.

Ο Μαύρος έλαβε το πρωί της Τετάρτης ειδοποιητήριο να παραστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει (Παλαιό Φάληρο) και από εκεί οδηγήθηκε με συνοδεία στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Με έκπληξη έγινε αντιληπτός από φίλους της ΑΕΚ οι οποίοι δεν πίστευαν να στα μάτια τους βλέποντας την τεράστια δόξα του παρελθόντος να ταλαιπωρείται με αυτόν τον βάναυσο τρόπο φορώντας χειροπέδες. Η ανακρίτρια δεν πρόλαβε να δει τον Μαύρο, ο οποίος θα αναγκαστεί να διανυκτερεύσει κρατούμενος και σήμερα το πρωί να καταθέσει την απολογία του.

Ο Μαύρος ήταν συντετριμμένος με την απροσδόκητη εξέλιξη καθώς σε όλο το διάστημα της παραγοντικής ενασχόλησής του με την ΑΕΚ, προσπαθούσε να μην εμπλακεί σε αμαρτίες του παρελθόντος. Ωστόσο αποδείχθηκε ότι αυτό ήταν αδύνατο λόγω της αδιαφορίας των πρώην μετόχων και των «μπροστινών» διαχειριστών τους. Τότε αναγκάστηκε να πάρει επάνω του το θέμα της υπογραφής, κάτι που σήμερα του στοιχίζει, δίχως επί τις ουσίας να ευθύνεται για τον ξεπεσμό της ποδοσφαιρικής Ενωσης.

«Είμαι στη Σήμανση, βγάζω φωτογραφίες, δίνω αποτυπώματα, λες και είμαι κανένας κακοποιός. Ολα αυτά επειδή προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα μου. Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα για την ΑΕΚ και τον κόσμο της. Είμαι περήφανος γι’ αυτό που έκανα και βγήκα μπροστά, αλλά έχω πολλά νεύρα με αυτούς τους ανθρώπους που το εκμεταλλεύθηκαν αυτό και με έφτασαν στο σημείο να περνάω σήμερα αυτή τη διαδικασία. Για δύο μήνες από την αρχή που ανέλαβα είχα ζητήσει να μην έχω καμία επαφή με τα οικονομικά, με τα συμβόλαια και τις υπογραφές. Τα λεφτά που έφερα εγώ στην ΑΕΚ με τη συμβολή του κόσμου της τα διαχειρίστηκαν άλλοι που δεν πλήρωναν το ΙΚΑ και όλες τις άλλες εκκρεμότητες» δήλωσε χθες ο Μαύρος στην «Ομάδα».