Την άποψη ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να επιστρέψει ως κεντρικός παράγοντας στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, διότι «κανείς δεν μπορεί να περισσεύει σε αυτό το φτωχό πολιτικό σκηνικό» διατύπωσε την Πέμπτη, μέσω του ραδιοσταθμού ΒΗΜΑ FM 99,5, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός Γιώργος Πεταλωτής.

Υποστήριξε μάλιστα, ότι το ΠΑΣΟΚ σήμερα στερείται καθαρού πολιτικού λόγου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ηγεσία του κόμματος.

Μιλώντας στους Μπάμπη Παπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη, ο Πεταλωτής είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου: «Υπήρξε πρωθυπουργός, ο πρωθυπουργός που διαχειρίστηκε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας και με τα θετικά και αρνητικά, θα πρέπει να έχει ρόλο σαφέστατα και θέση. Αυτό, όμως, με όρους όχι όπως συνηθίσαμε μέχρι τώρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε στελέχη και πρώην πρωθυπουργούς που έχουν να προσφέρουν, απ’ έξω από την όλη συζήτηση».

Ο Πεταλωτής προσέθεσε ότι αυτό ισχύει για όλους, δηλαδή και για τον Γ. Παπανδρέου και για τον Κώστα Σημίτη. «Κάποτε, ως μεγάλα κόμματα, είχαμε την πολυτέλεια να βάζουμε κάποιους ανθρώπους στο περιθώριο, διότι πέρασαν ή θεωρούσαμε ότι έκαναν τον κύκλο τους, χωρίς να αξιοποιούμε απόψεις και συνεισφορά. Σήμερα, όμως, νομίζω ότι κανείς δεν μπορεί να περισσεύει σε αυτό το φτωχό πολιτικό σκηνικό και σε ένα ΠΑΣΟΚ που πρέπει να υπάρξει, αποκτώντας, όμως, έναν πολιτικό λόγο που σήμερα δεν έχει».

Ο ίδιος μάλιστα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για την Πρωτοβουλία των 58.

«Οι κινήσεις αυτές εκφράζουν, κατά τη γνώμη μου, μια αγωνία για το πού πάει ο τόπος και γι’ αυτό είναι σημαντικές. Δεν είναι, όμως, αφορμή και υπεκφυγή για να λύσουμε τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ. Θα έπρεπε πρώτο το ΠΑΣΟΚ να έχει καθαρό πολιτικό λόγο και πολιτικό στίγμα, το οποίο δυστυχώς δεν έχει και υπάρχει σύγχυση στην κοινωνία, επειδή μας ταυτίζει με τη ΝΔ» είπε.

Συνεχίζοντας ο Πεταλωτής άφησε και αιχμές για την εσωτερική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ.

«Σαφώς και πρέπει να υπάρχει ΠΑΣΟΚ στις εκλογές, αλλά πρέπει να αποφασίσουμε με ποιο ψηφοδέλτιο και πρέπει να αποφασιστεί αυτό με πολύ διαφορετικές διαδικασίες και όχι με διαδικασίες πολιτικής σύμπραξης. Θα έπρεπε να έχει ήδη συζητηθεί αυτό στο ΠΑΣΟΚ… Σε αυτήν την πολύ ταραχώδη κατάσταση που βρίσκεται, δεν συνεδρίαζαν για πολύ καιρό τα όργανά του. Συνεκλήθη μια Κεντρική Επιτροπή πριν τα Χριστούγεννα, στην οποία τέθηκαν ζητήματα και νομίζω ότι θα έπρεπε με πρωτοβουλία της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να τεθεί το ζήτημα της παρουσίας του ΠΑΣΟΚ. Όσο αυτό δεν συζητείται, ο ρόλος μας στο πολιτικό σύστημα, τι πρεσβεύουμε και τι θέλουμε να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα, θολώνει τα νερά και οτιδήποτε ουσιαστικό πάει να δημιουργηθεί τυλίγεται με μια καχυποψία που θα έχει και αρνητικά αποτελέσματα εν τέλει» κατέληξε.