Με μια κατηγορηματική διάψευση το γραφείο της Βαλερί Τριερβελέρ επιχείρησε να περιορίσει τον θόρυβο που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Παρίσι, ύστερα από τον ισχυρισμό ενός μπλόγκερ την Τρίτη ότι η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας τα είχε κάνει γυαλιά καρφιά στο Ελιζέ, όταν έμαθε για την σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζιλί Γκαγέ.

Ο ισχυρισμός για ζημιές ύψους 3 εκατ. ευρώ στο γραφείο του Ολάντ – με πρωταγωνίστρια την Τριερβελέρ η οποία εμφανιζόταν στις 10 Ιανουαρίου να καταστρέφει αντίκες, συλλεκτικά βάζα και έπιπλα ύστερα από καβγά με τον πρόεδρο – έγινε, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Le Parisien, από έναν δεξιό μπλόγκερ, τον LeColonel.net,και αναπαράχθηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως πραγματικό γεγονός.

Τόσο όμως το γραφείο της Τριερβελέρ όσο και το Μέγαρο των Ηλυσίων – μέσω της αρμόδιας επιτροπής για τη διαχείριση δημόσιας περιουσίας – διέψευσαν αυτές τις πληροφορίες.

«Πρόκειται για ηλίθιες φήμες του Διαδικτύου. Πρώτα ήταν ότι η Βαλερί ήθελε να αυτοκτονήσει, τώρα αυτό!» σχολίασε ο δημοσιογράφος Πατρίς Μπιανκόν, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της Τριερβελέρ.

Η πολιτική ζημιά βέβαια είχε ήδη γίνει. Το επίμαχο tweet του συγκεκριμένου μπλόγκερ αναπαράχθηκε περισσότερες από 5.000 φορές στο Twitter και η φράση-κλειδί#3millionsdeuros, από το υποτιθέμενο ύψος των ζημιών που δήθεν προκάλεσε η Τριερβελέρ, έγινε ανάρπαστη στο συγκεκριμένο μέσω κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, το περιοδικό Closer επιμένει ότι η Τριερβελέρ όντως τα έσπασε σε καβγά με τον Ολάντ, απλά οι ζημιές δεν ήταν ούτε εκτεταμένες ούτε κόστισαν τόσα πολλά.