Την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, παρουσία και των αρμοδίων υπουργών, ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, προκειμένου, όπως επισημαίνουν, να συζητηθεί το ενδεχόμενο οιασδήποτε συμμετοχής της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

«Όπως είναι γνωστό, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, τη Δευτέρα 20 Γενάρη, αποφασίστηκε η γενικευμένη επέμβαση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Η επέμβαση αυτή, στόχο έχει να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ευρωενωσιακών μονοπωλίων στην περιοχή και αποκαλύπτει για άλλη μια φορά, τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ», σημειώνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ στην επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, Κώστα Τσιάρα.

«Η ελληνική κυβέρνηση για ακόμα μία φορά εμπλέκει τη χώρα μας σε επικίνδυνες πολεμικές αποστολές και σε γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς, χάριν των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Μεταξύ άλλων, έχει ήδη αποφασίσει τη διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για την εκπαίδευση και προετοιμασία της αποστολής», αναφέρεται στην επιστολή.