Για το μέλλον της Κεντροαριστεράς, τον ρόλο του στη ΔΗΜΑΡ και τις σχέσεις του με τον Φώτη Κουβέλη μετά το περίφημο… «φιλί του Ιούδα» μίλησε την Πέμπτη ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 είπε μεταξύ άλλων ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι τριχοτομημένο» και πως ένα μέρος του έχει πάει ήδη «στον ΣΥΡΙΖΑ που έτσι έγινε 29% από το 4%».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ παρομοίασε την Κεντροαριστερά με «πάρα πολλά μικρά χωριά».

«Το θέμα δεν είναι πώς θα συγκροτηθούν σε πόλη ούτε καν σε ενιαίο κόμμα ή παράταξη, αλλά σε μία συμπαράταξη σε επίπεδο συμμαχίας, σε ένα είδος συμπόρευσης ανθρώπων με κοινά οράματα και στόχους και τουλάχιστον αποβλέπουν σε τρία βασικά πράγματα: στην ανόρθωση της πορείας της χώρας, στον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και τη διασφάλισή του και στον εκσυγχρονισμό και τις μεταρρυθμίσεις και τις θεσμικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη Δικαιοσύνη, στην Αστυνομία, στο Δικαστικό Σώμα, στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, στις Πολεοδομίες, στις Εφορίες, στις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας. Σε όλα αυτά που πρέπει να αλλάξουν και στη θέσπιση ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, δίκαιου» τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο ίδιος μίλησε για υπαναχωρήσεις όχι του Φώτη Κουβέλη αλλά ενός μέρους της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ και για διάχυτη καψυοποψία.

«Αισθάνομαι ότι έχει υπαναχωρήσει όχι ο κ. Κουβέλης, αλλά ένα μέρος της ηγετικής ομάδας. Είτε γιατί κάποιοι ανησυχούν και είναι καχύποπτοι, φοβούνται, γιατί σε όλα τα πολιτικά σχήματα που είναι μικρά, υπάρχει μια φοβία ότι όταν μεγαλώσεις λίγο, χάνεις τον έλεγχο και μπαίνουν άλλα πράγματα και άνθρωποι και δεν θέλω να σκέφτομαι ότι υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται ότι χάνουν το μαγαζάκι τους. Συμπτώματα τέτοια υπάρχουν και στη ΔΗΜΑΡ και στους Οικολόγους και στο ΠΑΣΟΚ» εξήγησε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Αναφορικά με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε: «Το ΠΑΣΟΚ είναι τριχοτομημένο, το απομεινάρι του, αυτό το 4% που έχει μείνει. Ένα μέρος του συμφωνεί και συμπορεύεται με τη λογική των 58, ένα άλλο μέρος του κοιτάζει προς τον ΣΥΡΙΖΑ – όσοι δεν έχουν πάει ήδη από το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ και έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε 29% από 4%, γιατί δεν ήρθαν εξωγήινοι. Το έχει πει και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ότι αν δεν ήταν το «βαθύ» ΠΑΣΟΚ, στο 4% θα ήταν ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ».

Οσο για την Πρωτοβουλία των 58 και την συμπόρευση στις ευρωεκλογές ο Γρ. Ψαριανός είπε: «Δεν είναι ανάγκη να συζητάμε ποιος θα ηγηθεί. Να βρούμε έναν Ανδρέα Παπανδρέου ή Κωνσταντίνο Καραμανλή ή Ελευθέριο Βενιζέλο. Δεν υπάρχει. Και ο Ομπάμα δεν είναι Τρούμαν. Και η Ευρώπη δεν έχει… Ο Γιάννης Βούλγαρης είναι πολύ παλιός στην ιστορία της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ηταν γραμματέας του «Ρήγα» ήταν σύντροφός μου από τη Μεταπολίτευση – για να μην πω από τα φοιτητικά χρόνια, της χούντας. Και να μην πω μόνον για τον Βούλγαρη. Είναι ο Πορτοκάλογλου, ο Γκορίτσας, ο Παγουλάτος, ο Γραμματικάκης… όλοι αυτοί που δεν είναι απειλή ούτε για το ΠΑΣΟΚ ούτε για τη ΝΔ. Είναι για τον δικομματισμό».

«Δεν είμαι ούτε o Παν-Παν ούτε o Αμοιρίδης»

Ο Ψαριανός ωστόσο αφήνει και σαφείς αιχμές για άτομα και πρόσωπα που μπήκαν στη ΔΗΜΑΡ και αναφέρθηκε στον Παναγιώτη Παναγιώτου και τον Γιάννη Αμοιρίδη, υπενθυμίζοντας ότι εκείνος ήταν ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και όχι «περαστικός», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ είμαι ΔΗΜΑΡ. Δεν είμαι ούτε περαστικός. Ούτε ο Παν-Παν ούτε ο Αμοιρίδης. Δεν είδα φως και μπήκα… Η αιχμή πηγαίνει στους ανθρώπους του «παλαιού» ΠΑΣΟΚ ή του χώρου του κυβερνώντος ΠΑΣΟΚ που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Δεν είναι προσωπικό. Θα σας έλεγα π.χ. τον Κουρουμπλή, τη Σακοράφα και τον Μητρόπουλο στον ΣΥΡΙΖΑ, για να συνεννοηθούμε. Εγώ ίδρυσα με κάποιους άλλους ανθρώπους, μαζί με τον Κουβέλη, τον Χατζησωκράτη και τον Λυκούδη και Μαργαρίτη, τη ΔΗΜΑΡ, με κόστος πολιτικό, προσωπικό και φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ για να σταματήσει η μετάλλαξη της Ανανεωτικής Αριστεράς που γινόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε.

Ερωτηθείς τέλος για τη σχέση του με τον Φώτη Κουβέληκαι αν έχει επικοινωνία μαζί του, απάντησε: «Όχι άμεσα. Ένα αστειάκι, δηλαδή, έγινε. Όταν φιληθήκαμε και είπαμε κάποια πράγματα, μου είπε «α, Ιούδα». Το φιλί του Ιούδα, δηλαδή. Αλλά ήταν αστειάκι. Δεν υπάρχει θέμα. Μπορεί να πιστεύουμε κάποια διαφορετικά πράγματα…»