Μια ακόμη πρωτοβουλία με την οποία προσπαθεί να αναδείξει τον «αντισυστημικό» του χαρακτήρα ανακοίνωσε την Τετάρτη το Κίνημα 5 Αστέρων (M5S), δίνοντας στην δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι οι βουλευτές και οι γερουσιαστές του επέστρεψαν στο κράτος ποσό συνολικού ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ σε μισθούς και χρήματα που τους είχαν διατεθεί για την κάλυψη των εξόδων τους.

Την ανακοίνωση έκανε μέσω του μπλογκ του Μπέπε Γκρίλο, διευκρινίζοντας ότι το ποσό αυτό κατατέθηκε ήδη στον λογαριασμό του κρατικού Ταμείου για την Στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και στο Ειδικό Ταμείο για την Μείωση του Δημόσιου Χρέους.

Ο Γκρίλο δημοσιεύει και τα τραπεζικά εμβάσματα με τα οποία βουλευτές και γερουσιαστές του κινήματος επέστρεψαν το ποσό αυτό από τον Ιούνιο του 2013 και έπειτα.

Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του Κινήματος φύλαξαν τις αποδείξεις όλων των εξόδων τους και τις δημοσίευσαν στο Διαδίκτυο σε μια κίνηση που έχει στόχο τη διαφάνεια, ανέφερε το M5S.

Εξάλλου από την αρχή της νομοθετικής περιόδου το M5S αποφάσισε να μην εισπράξει την προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων -συγκεκριμένα το ποσό που διατίθεται για την κάλυψη εκλογικών εξόδων- ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο μεταξύ, όσον αφορά την πρόταση του νέου γραμματέα του Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι για μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου, ο Γκρίλο ζητεί από τα μέλη του Κινήματος να επιλέξουν -μέσω Διαδικτύου μέχρι τις 19:00 ώρα Ιταλίας- ανάμεσα σε απλή αναλογική και πλειοψηφικό σύστημα.

Μετά την διαδικασία αυτή αναμένεται να διαμορφωθεί και να παρουσιαστεί η οριστική πρόταση του M5S ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από