Αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους Πυρήνες της Φωτιάς και με τη ληστεία τράπεζας στην Πάρο, που κόστισε τη ζωή σε έναν περαστικό, το καλοκαίρι του 2012, ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε ενώπιων των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην αιματηρή ληστεία που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο, ο οποίος είχε επιχειρήσει να σταματήσει τους ληστές.

Ο 30χρονος, που επανέλαβε στο δικαστήριο ότι ανήκει στον αναρχικό χώρο δηλώνοντας «αναρχικός κομμουνιστής», υποστηρίζει ότι η εμπλοκή του στη ληστεία είναι μεθόδευση της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην οποία έχει ανατεθεί «εν λευκώ η διαχείριση του αναρχικού χώρου».

Απέδωσε, επίσης, στον «πολιτικό ρόλο», που έχει ανατεθεί στην Αντιτρομοκρατική, τον εμπρησμό της Marfin και την έκρηξη βόμβας στα χέρια νεαρού αφγανού πρόσφυγα στα Πατήσια, υποθέσεις που χαρακτήρισε «σκευωρίες» κατά των αναρχικών.

Στην απολογία του, ο Θεοφίλου υποστήριξε ότι η δικογραφία, που σχηματίστηκε σε βάρος του, δεν διαθέτει κανένα αξιόπιστο στοιχείο, ενώ επανέλαβε ότι την ημέρα της ληστείας, ο ίδιος βρισκόταν στην Αθήνα και βοηθούσε σε επισκευές ανακαίνισης στο Στέκι Μεταναστών.

Είπε, επίσης, ότι ως γνωστός μπλόγκερ, κινείται δημόσια και δεν έχει «συνωμοτικό βίο». Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο λόγος που αρνήθηκε να δώσει δείγμα DNA ήταν για λόγους «πολιτικούς γιατί αρνούμαι το βιολογικό φακέλωμα».

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε από τον πρόεδρο ποιες είναι οι διαφορές του με την Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς

- Θεοφίλου: Είναι αναρχομηδενιστική οργάνωση. Εγώ είμαι αναρχοκομμουνιστής.

-Πρόεδρος: Δηλαδή πού πιστεύουν αυτοί;

-Θεοφίλου: Δεν πιστεύουν στο όραμα της κοινωνικής απελευθέρωσης. Εγώ πιστεύω.

Σε ερώτηση του προέδρου, για ποιον λόγο ο κατηγορούμενος επέλεξε να μην πει στην ανάκριση όσα ισχυρίστηκε σήμερα στην απολογία του, ο Θεοφίλου απάντησε: «Οι σκευωρίες πρέπει να καταρρέουν στη δημόσια διαδικασία της δίκης και όχι στην ανάκριση ή στην αντιτρομοκρατική».

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο. Κατά την διάρκεια της δίκης εξετάστηκαν περίπου 19 μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων αυτόπτες μάρτυρες της ληστείας και αστυνομικοί. Κανένας από τους μάρτυρες δεν αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, ως δράστη της ληστείας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από