Να πάρουν θέση η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με τις δηλώσεις του βουλευτή Πιερίας της ΝΔ, Δημήτρη Χριστογιάννη, που υποστήριξε πως «η χούντα ήταν επανάσταση» ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Οι δηλώσεις του Δημ. Χριστογιάννη έγιναν στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, με τον βουλευτή Πιερίας της ΝΔ να αναρωτιέται: «Βάζετε στην ίδια μοίρα τους χουντικούς με τους τρομοκράτες;» για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «εκείνη την εποχή η χούντα τι ήταν; Ήταν μια επανάσταση. Μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία»

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και «ανατριχιαστική» τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ. Καλεί δε τη ΝΔ να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιέται αν «αλήθεια, η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα;»

Καλεί δε την ΝΔ να αποδοκιμάσει τη δήλωση του κ. Χριστογιάννη και να το διαγράψει από βουλευτή , «ειδάλλως η ΝΔ του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι “η χούντα ήταν επανάσταση”», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στην αντιπαράθεση συμμετείχε και ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστογιάννης ο οποίος την Τετάρτη το μεσημέρι κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του και πως «παίζει σε βάρος της δημοκρατίας»!

Την άμεση και κατηγορηματική αποδοκιμασία του Χριστογιάννη ζήτησε απο τη ΝΔ με ανακοίνωση της και η ΔΗΜΑΡ.

«Στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της. Η ΝΔ οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της, Δημήτρη Χριστογιάννη», τονίζει η ανακοίνωση του κόμματος.
 

Αναλυτικά η δήλωση του Δημ. Χριστογιάννη:

«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση. Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από