Την παράταση της απεργίας τους μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ σε νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στη κοινή συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ-ΠΟΕΔΗΝ που θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το υπουργείο Υγείας.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ Παγκρατίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που εξήγγειλαν, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.  

Μαζί τους βρέθηκαν και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και κρατώντας σημαίες και πανό με σύνθημα «όπλο μας η αλληλεγγύη», φώναξαν συνθήματα όπως: «Παιδεία και υγεία, ρεύμα και νερό, δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό».

«Απεργούμε όχι για αυξήσεις και ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά για τη δωρεάν δημόσια υγεία. Ζητούμε να μην καταστραφούν οι δομές υγείας που υπάρχουν» ανέφερε, από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Ιωάννης Χρονόπουλος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από