Την προειδοποίηση ότι εάν απελευθερωθούν οι τιμές όσων φαρμάκων ανέβουν στα ράφια των σουπερμάρκετ, τότε οι τιμές τους θα εκτοξευτούν τουλάχιστον κατά 20% έκαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι φαρμακοποιοί. Παράλληλα εκτόξευσαν απειλές προς την κυβέρνηση λέγοντας ότι «θα κάνουμε κινητοποιήσεις τέτοιες που όμοιές τους δεν έχουν ξαναζήσει οι Ελληνες».

«Το υπουργείο Ανάπτυξης μεθοδεύει τη διάλυση του ελληνικού φαρμακείου», υποστήριξαν και παράλληλα έκαναν λόγο για «αγοραία εμπορευματοποίηση της υγείας που προωθούν συγκεκριμένα συμφέροντα με τον μανδύα της απελευθέρωσης».

Αναφερόμενος στον υπουργό Ανάπτυξης ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε ότι ο κ. Χατζηδάκης «προωθεί την απελευθέρωση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ).

Εμείς ζητήσαμε συνάντηση μαζί του, αλλά πρέπει να διερευνηθεί η ανεξήγητη και επικίνδυνη στάση του. Εμάς μας αντιμετωπίζει ως συντεχνία, είναι η «ταμπέλα» που βάζουν σε όσους αντιστέκονται. Τον ΕΟΦ που υποστηρίζει τη θέση μας ως αρμόδιος επιστημονικός φορέας, πώς θα τον χαρακτηρίσει;». Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης τόνισε πώς η διάθεση των ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να γίνεται μόνο από τα φαρμακεία. «Ο κατάλογος των ΜΥΣΥΦΑ στη χώρα μας περιλαμβάνει 800 σκευάσματα και η δαπάνη τους το περασμένο έτος ανήλθε στα 300 εκατ. ευρώ», σημείωσε.