«Ζητώ από τον δικαστή να κινήσει τις διαδικασίες και να με καλέσει να καταθέσω. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ στοίχισε 57,1 εκατ. ευρώ».

Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Σάντρο Ροσέλ επιμένει ότι ο καταλανικός σύλλογος δεν έδωσε σεντ παραπάνω απ’ όσα δήλωσε ότι στοίχισε η μεταγραφή του Νεϊμάρ το καλοκαίρι, απαντώντας έτσι στο δημοσίευμα της «Ελ Μούντο» σύμφωνα με το οποίο ο Βραζιλιάνος κόστισε στους Καταλανούς 95 εκατ. ευρώ.

Η μαδριλένικη εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της τα έγγραφα που έστειλε η Μπαρτσελόνα στον δικαστή που ερευνά την υπόθεση ύστερα από τη μήνυση που κατέθεσε το μέλος της Μπάρτσα Τζόρντι Κάσες εναντίον του Ροσέλ, τον οποίον κατηγορεί για κατάχρηση.

Εάν επαληθευτεί η «Ελ Μούντο», ο Νεϊμάρ θα είναι ο ακριβότερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο, πιο πάνω από τους άσους της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ρονάλντο των 94 εκατ. ευρώ και τον Μπέιλ των 91 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα όμως η Μπαρτσελόνα θα κληθεί να πληρώσει στην Εφορία τον αναλογούντα φόρο για τη διαφορά των 38 εκατ. ευρώ συν τα πρόστιμα, ενώ το πλήγμα που θα δεχθεί η εικόνα της θα είναι ακόμα πιο βαρύ.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα, η Μπάρτσα έδωσε ή πρόκειται να δώσει 40 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Ν&Ν, συμφερόντων του πατέρα του Νεϊμάρ, 17 εκατ. ευρώ στη Σάντος συν 7,9 εκατ. για τα δικαιώματα τριών νέων παικτών της και επιπλέον 9 εκατ. ευρώ από δύο φιλικά παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων. Επίσης έδωσε 8,5 εκατ. ευρώ ως προμήθεια στον πατέρα του Νεϊμάρ, 2,6 εκατ. ευρώ σε άλλους μάνατζερ και μπόνους υπογραφής συμβολαίου 10 εκατ. ευρώ στον ίδιο τον παίκτη. Ο Ροσέλ εξήγησε ότι η ρήτρα εμπιστευτικότητας υπάρχει στα συμβόλαια ύστερα από απαίτηση της άλλης πλευράς. «Δεν υπάρχει τίποτα για να κρύψω, μπορώ να τα εξηγήσω όλα» δηλώνει ο Ροσέλ.

ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΜΠ ΝΟΥ. Ο πρόεδρος των Μπλαουγκράνα, συνεπικουρούμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της Μπάρτσα, ανακοίνωσε παράλληλα ότι ύστερα από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης έγινε δεκτή η πρόταση να ανακατασκευαστεί το Καμπ Νου και όχι να χτιστεί νέο στην Αβενίδα Ντιαγονάλ.

Την τελική απόφαση πάντως θα λάβουν οι socios (μέλη) των Μπλαουγκράνα σε δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί στις 5 ή 6 Απριλίου.

Η κατασκευή νέου γηπέδου θα κόστιζε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που θα έβαζε σε υποθήκη το οικονομικό μέλλον του συλλόγου. Η ανακατασκευή, τρίτη στην ιστορία του Καμπ Νου, θα στοιχίσει συνολικά 600 εκατ. ευρώ.