Κινητικότητα επικρατεί το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη λίμνη Βεγορίτιδα, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με φορείς για την προώθηση της ιδέας, ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Μάκη Ιωσηφίδη να προχωρήσει στη συγκρότηση τεχνικού φακέλου για την αντίστοιχη αδειοδότηση της προβλήτας του Αγίου Παντελεήμονα.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, θα κατατεθούν προτάσεις για τη δέσμευση δρομολογίων, τα οποία θα καθοριστούν τους επόμενους μήνες.

«Η αξιοποίηση των λιμνών μας για απογείωση και προσγείωση υδροπλάνων είναι ένας παλιός αναπτυξιακός στόχος της περιοχής. Μάλιστα, πριν από αρκετά χρόνια είχε γίνει μία προσπάθεια να δρομολογηθούν υδροπλάνα στη Βεγορίτιδα από την πλευρά της Άρνισσας, που απέτυχε λόγω έλλειψης κατάλληλου θεσμικού πλαισίου», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Από την πλευρά του, ο κ. Ιωσηφίδης σχολιάζει ότι, με την αδειοδότηση υδατοδρομίου και τη συνακόλουθη δραστηριοποίηση των υδροπλάνων, αφενός θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των επισκεπτών και αφετέρου θα δοθεί γρήγορη και ασφαλής λύση σε πολλές τακτικές ή έκτακτες μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής.

«Τα υδροπλάνα ήταν ένας από τους βασικούς στόχους του προγράμματός μας. Θεωρώ ότι με το υδατοδρόμιο της Βεγορίτιδας συμπληρώνεται ένας πρώτος κύκλος σημαντικών αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων, όπως η ολοκλήρωση της τηλεθέρμανσης στους οικισμούς, που λειτουργεί σήμερα, η δρομολόγηση των συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα σε όλους τους οικισμούς, η δημιουργία θερμοκηπιακών πάρκων με βιομάζα, η αγροτική οδοποιία και τα έργα ΕΣΠΑ που υλοποιεί ο Δήμος Αμυνταίου», προσθέτει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από