Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την χαιρετιστήρια ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του. Επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα» δήλωσε.

«Σήμερα, που οι δυνάμεις του οπορτουνισμού προσπαθούν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στη γραμμή του "εξανθρωπισμού" του καπιταλισμού, έχει μεγάλη, ιστορική σημασία με σταθερότητα κι επιμονή να υπερασπιστούμε τόσο τις κατακτήσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης, την προσφορά των σοσιαλιστικών χωρών, παρά την κριτική σε παραλείψεις, παρεκκλίσεις.

»Να υπερασπιστούμε τη συνεισφορά των Κομμουνιστικών Κομμάτων, του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, την αναγκαιότητα της ανατροπής του σάπιου και διεφθαρμένου καπιταλιστικού συστήματος. Ένα καθήκον, που αδιάσπαστα πρέπει να μπολιάζει όλους τους καθημερινούς μας αγώνες για τα εργατικά – λαϊκά συμφέροντα, για τα καθημερινά προβλήματα των λαών μας» ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ.

«Αυτό το καθήκον μας, της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων, της αναθέρμανσης του σοσιαλιστικών – κομμουνιστικών ιδανικών στην ήπειρό μας αλλά και ευρύτερα, δεν μπορεί να προωθηθεί χωρίς την ιδεολογικό-πολιτική αναμέτρηση και την αποκάλυψη του ρόλου του λεγόμενου «Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (ΚΕΑ), που έχει αναδειχτεί σε «αριστερό ψάλτη» της ΕΕ, ακόμη και της αντικομουνιστικής εκστρατείας της.

»Ο ρόλος των οπορτουνιστών και του μορφώματος που έχουν φτιάξει σε επίπεδο Ευρώπης είναι διπλά επικίνδυνος γιατί καλλιεργεί αυταπάτες στους εργαζόμενους πως μπορεί να υπάρξει μια φιλολαϊκή ΕΕ, καθώς και μια ανάλογη διαχείριση του καπιταλιστικού συστήματος σε κάθε χώρα, αφήνοντας άθικτη την εξουσία των μονοπωλίων, την καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αυτές τις απόψεις καλλιεργεί στη δική μας χώρα το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου είναι υποψήφιος με το ΚΕΑ», πρόσθεσε οι κ. Κουτσούμπας και συμπλήρωσε:

«Με την ευκαιρία, επιτρέψτε μου να πω πως οι δυνάμεις του ΚΕΑ, που στην Ιταλία παρουσιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ ως «παράδειγμα» και ως δύναμη που υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αποκρύπτουν την αλήθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δύναμη ενσωμάτωσης στον καπιταλισμό κι όχι ανατροπής του. Επιδιώκει να γίνει ο νέος σοσιαλδημοκρατικός φορέας του διπολικού αστικού συστήματος στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από