Η ταινία «American Hustle» ( Οδηγός Διαπλοκής) κέρδισε το βραβείο Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών (Screen Actors Guild -SAG) για το καλύτερο σύνολο ηθοποιών στην ετήσια τελετή που διεξήχθη το Σάββατο στο Χόλιγουντ.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας που θεωρείται μια από τις επικρατέστερες και για τα 86α βραβεία Οσκαρ που θα απονεμηθούν σε έξι εβδομάδες, τη 2α Μαρτίου, βρίσκονται ο Κρίστιαν Μπέιλ, η Εϊμι Άνταμς, ο Μπράντλει Κούπερ και η Τζένιφερ Λόρενς.

Το ενδιαφέρον για την ταινία του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ είναι ότι επικράτησε των ανταγωνιστών του παρότι δεν κέρδισε κανένα επιμέρους βραβείο ηθοποιίας ενώ μόνο η Τζένιφερ Λόρενς ήταν υποψήφια για το ρόλο της.

Το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών που αποτελείται από περίπου 165.000 μέλη που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, απονέμει τα βραβεία για τις καλύτερες επιδόσεις στο χώρο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης σε τελετή στο Λος Άντζελες παραδοσιακά πριν από την απονομή των βραβείων Όσκαρ

Η τελετή των βραβείων SAG παρακολουθείται στενά από τους ανθρώπους του κινηματογράφου, καθώς αποτελεί ένα είδος δημοσκόπησης για τα Όσκαρ καθώς «διαθέτει» τη μεγαλύτερη ομάδα ψήφων ή περίπου το 20% των 6.000 μελών της Ακαδημίας που ψηφίζουν για τα Όσκαρ.

Αναλυτικά η λίστα με τους νικητές:

Κινηματογραφικά βραβεία

Α’ Ανδρικού ρόλου: Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ («Dallas Buyers Club»)

Α’ Γυναικείου ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ («Θλιμμένη Τζάσμιν»)

Β’ Ανδρικού ρόλου: Τζάρεντ Λέτο («Dallas Buyers Club»)

Β’ Γυναικείου ρόλου: Λουπίτα Νιουόνγκ’ο («12 Χρόνια Σκλάβος»)

Outstanding cast: Εϊμι Ανταμς, Κρίστιαν Μπέιλ, Τζένιφερ Λόρενς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέρεμι Ρένερ, Λούις Σ. Κέι, Πολ Χέρμαν, Τζακ Χιούστον, Αλεσάντρο Νιβόλα, Μάικλ Πένια, Ελίζαμπερ Ρομ, Σία Γουίγκαμ («Οδηγός Διαπλοκής»)

Τηλεοπτικά βραβεία

Α’ Ανδρικού ρόλου σε τηλεταινία: Μάικλ Ντάγκλας («Behind the Candelabra»)

Α’ Γυναικείου ρόλου σε τηλεταινία: Ελεν Μίρεν («Phil Spector»)

Α’ Ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά: Μπράιαν Κράνστον («Breaking Bad»)

Α’ Γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά: Μάγκι Σμιθ («Downton Abbey»)

Α’ Ανδρικού ρόλου σε κωμική σειρά: Τάι Μπάρελ («Modern Family»)

Α’ Γυναικείου ρόλου σε κωμική σειρά: Τζούλια Λούις Ντρέιφους («Veep»)

Outstanding cast δραματικής σειράς: «Breaking Bad»

Outstanding cast κωμικής σειράς: «Modern Family»