«Φρανσουά Ολάντ και Ζιλί Γκαγέ: Αγαπιούνται εδώ και δυο χρόνια!». Μια εβδομάδα αφότου αποκάλυψε τη μυστική σχέση, κι ενώ η Γκαγέ έχει ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον του διεκδικώντας 50.000 ευρώ αποζημίωση, το σκανδαλοθηρικό περιοδικό «Κλόουζερ» άφησε να σκάσει χθες και δεύτερη βόμβα. Η έκρηξη έγινε ακόμα πιο φαντασμαγορική με την επιβεβαίωση από «πηγή του Ελιζέ» πως ο γάλλος πρόεδρος επισκέφθηκε το βράδυ της Πέμπτης, για πρώτη φορά από τις αρχές της νοσηλείας της, τη Βαλερί Τριερβελέρ στο νοσοκομείο Πιτιέ-Σαλπετριέρ. Για άνθρωπος που απεχθάνεται τη σύγχυση ανάμεσα στο ιδιωτικό και το δημόσιο, ο Ολάντ έχει καταφέρει με τις επιλογές του να μετατρέψει τα προσωπικά του σε δημόσιο θέαμα –κάτι σε βοντβίλ. Και αυτή η ιστορία δεν είναι καινούργια.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΓΚΟΛΕΝ… Είναι λοιπόν Ιανουάριος του 2007, ο Ολάντ είναι ένας «απλός» επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος ενώ η από 25ετίας σύντροφός του και μητέρα των τεσσάρων παιδιών του Σεγκολέν Ρουαγιάλ είναι υποψήφια για τη γαλλική προεδρία. Ο Ολάντ, που επισήμως στηρίζει τη φιλόδοξη συμβία του αλλά στην πραγματικότητα δυσφορεί, διατηρεί παράλληλη σχέση από το 2005 με τη δημοσιογράφο του «Παρί Ματς» Βαλερί Τριερβελέρ. Το γνωρίζει όλο το Παρίσι. Αλλά η Σεγκολέν προσπαθεί. Στο πλατό της εκπομπής Saga, του κάνει «ζωντανά» πρόταση γάμου, εκείνος την απορρίπτει με το γάντι. «Δεν έχουμε ανάγκη αυτό για να αγαπιόμαστε», δηλώνει η Σεγκολέν τον Μάρτιο του ίδιου έτους. Τρεις μήνες αργότερα, το βράδυ του δεύτερου γύρου των κοινοβουλευτικών εκλογών, η Ρουαγιάλ διώχνει τον άπιστο από το σπίτι βγάζοντας μια ανακοίνωση. «Αυτός που πρόδωσε, θα ξαναπροδώσει», διαβεβαιώνει δημοσιογράφο.

… ΣΤΗ ΒΑΛΕΡΙ… Νοέμβριος του 2009, ο Ολάντ παραδέχεται για πρώτη φορά δημοσίως, σε βιβλίο του, πως «μια νέα γυναίκα είναι στη ζωή μου εδώ και αρκετά χρόνια. Είμαι ευτυχισμένος και αυτό σίγουρα φαίνεται». Τον Οκτώβριο του 2010 γίνεται πιο λυρικός. «Η Βαλερί είναι η γυναίκα της ζωής μου», λέει στο περιοδικό «Γκαλά». «Η Βαλερί το χρειαζόταν», δικαιολογείται στους οικείους του. «Η φράση ήταν αδέξια. Επρεπε να πω: «Είναι η γυναίκα της ζωής μου σήμερα»», ομολογεί σε δημοσιογράφους τον Φεβρουάριο του 2011. Επισήμως, μετανιώνει διότι προσέβαλε έτσι τη μητέρα των παιδιών του∙ επισήμως…

Και έπειτα ο Ολάντ εκλέγεται πρόεδρος. Είναι η βραδιά της νίκης, 6 Μαΐου του 2012. «Φίλησέ με στο στόμα», απαιτεί η Βαλερί στην πλατεία της Βαστίλλης, ενώπιον του πλανήτη. Η Βαλερί ζηλεύει, το καθιστά σαφέστατο στις 12 Ιουνίου του 2012, στηρίζοντας με tweet τον αντίπαλο της Σεγκολέν στις κοινοβουλευτικές εκλογές. «Καλύτερα θα έκανε να ενδιαφερθεί για την επόμενη», λέει εκείνη την περίοδο σε οικείους της η Σεγκολέν.

… ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΖΙΛΙ. Σύμφωνα με το «Κλόουζερ», η «επόμενη» υπάρχει ήδη. Ονομάζεται Ζιλί Γκαγέ, είναι ηθοποιός, αφοσιωμένη στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, και τη σύστησε η ίδια η Σεγκολέν στον Ολάντ το 2011, σε μια ανεπίσημη συγκέντρωση φίλων και συμμάχων σε εστιατόριο του Παρισιού. «Ανάμεσα στην ηθοποιό και τον υποψήφιο πρόεδρο, δημιουργείται αμέσως ηλεκτρική εκκένωση», έγραφε χθες το περιοδικό, με το κατάλληλο ύφος. «Από μίτινγκ σε δημόσιες συγκεντρώσεις, η σχέση γίνεται γρήγορα πιο στενή». Αλλά είναι ένα «περιπετειώδες ειδύλλιο», με «ρήξεις και επανασυνδέσεις». Η εκλογή του Ολάντ είναι γλυκόπικρη για την Γκαγέ, στο Φεστιβάλ των Καννών λίγες ημέρες μετά από εκείνο το δημόσιο φιλί με την Τριερβελέρ, συλλαμβάνεται να κλαίει. Το ζευγάρι επανασυνδέεται τον χειμώνα του 2012. Συναντιούνται σε διαμέρισμα της οδού Φομπούρ σεν-Ονορέ. Αλλά ο θυρωρός είναι αδιάκριτος και επιχειρεί να βγάλει φωτογραφίες. Το ζευγάρι καταφεύγει εφεξής στην οικεία της Γκαγέ στο Ανατολικό Παρίσι. Ανοιξη του 2013 οι φήμες οργιάζουν. Η Γκαγέ καταθέτει μήνυση εναντίον αγνώστων, η Τριερβελέρ εγκαθίσταται μόνιμα στο Ελιζέ. Και όταν μαθαίνει πως η φερόμενη ως αντίπαλος θα είναι στο Φεστιβάλ των Καννών, φροντίζει να δώσει το «παρών».

Ακολουθεί για τον Ολάντ και την Γκαγέ δεύτερη, σύντομη, ρήξη. Τον Ιούνιο ξαναγίνονται αχώριστοι. Τον Ιούλιο η Βαλερί Τριερβελέρ κάνει διακοπές στην Ελλάδα με τα παιδιά της, ο γάλλος πρόεδρος όμως αρνείται να ακολουθήσει και πηγαίνει στην εκλογική του περιφέρεια –φωτογραφίζεται μάλιστα στην αγορά της Τιλ μαζί με την Γκαγέ. Το παράνομο ζευγάρι θα ξαναβρεθεί καμιά 20αριά φορές –στο μεσογειακό Μουζέν όπου έχει σπίτι ο Ολάντ, στο διαμέρισμα της οδού Ντε Σερκ που έκανε διάσημο το «Κλόουζερ»… Η Γκαγέ θα γνωρίσει τον πρόεδρο και στους γονείς της. Κι έπειτα, την προπερασμένη Παρασκευή, όλος ο κόσμος μαθαίνει τη σχέση τους και η Βαλερί μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ. Από εκεί, θα κάνει και εκείνη το λάθος που είχε κάνει επτά χρόνια πίσω η Σεγκολέν, φροντίζοντας να διαρρέουν συνεχώς πληροφορίες στον Τύπο, για το πώς ένιωσε όταν της είπε την αλήθεια ο Ολάντ («σαν να τη χτύπησε τρένο») για το ότι όμως «θα μπορούσε να τον συγχωρέσει», για το ότι «ο πρόεδρος δεν αδιαφορεί για εκείνη», για τα λουλούδια που της είχε στείλει πριν του επιτρέψουν τελικά οι γιατροί να την επισκεφθεί, για τα SMS και τα τηλέφωνα που είχαν ανταλλάξει… Επί του παρόντος, αναμένουμε το ανακοινωθέν με το οποίο ο Ολάντ θα διευκρινίσει, πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ στις 11 Φεβρουαρίου, αν «η Βαλερί Τριερβελέρ παραμένει πρώτη σύντροφος». Οι σαπουνόπερες είναι πάντα ατελείωτες.