«Προσπάθησα να φέρω στον ΠΑΟΚ τους Ροναλντίνιο, Μπερμπάτοφ και Ντρογκμπά», είχε δηλώσει ο Ιβάν Σαββίδης τον περασμένο Ιούλιο, σε συνέντευξή του σε ουκρανική ιστοσελίδα. «Κανένας δεν ήθελε να αγωνιστεί στην Ελλάδα», παραδέχθηκε.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά έχει θέσει ως στόχο να κάνει την ομάδα της Θεσσαλονίκης μεγάλη. Θέλει να δει το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ να τοποθετείται στον προθάλαμο του Μακεδονία Παλλάς.

Για να το πετύχει αυτό θα πρέπει να αποκτήσει η ομάδα ποδοσφαιριστές επιπέδου Ροναλντίνιο, Μπερμπάτοφ και Ντρογκμπά. Οχι όμως στο τελείωμα της καριέρας τους.

Ο Μπερμπάτοφ είναι 33 χρόνων. Σε μια πολύ καλή ηλικία για να έρθει στον ΠΑΟΚ. Δεν είναι ούτε στο απόγειο της καριέρας του για να προτιμά τις πιο προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες αλλά ούτε και στη σύνταξη.

Η πόλη που γεννήθηκε, το Μπλαγκόεβγκραντ, απέχει μόλις 150 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Ο εκπρόσωπός του, τώρα που ο Μπερμπάτοφ θέλει να φύγει από τη Φούλαμ, είχε στο μυαλό του την πρόταση του ΠΑΟΚ από την επαφή που είχε με τον Ιβάν Σαββίδη. Τα σερβικά ΜΜΕ είχαν κάνει λόγο για πρόταση του Δικεφάλου του Βορρά στον βούλγαρο επιθετικό. Ο ίδιος ο παίκτης όμως δείχνει να προτιμά την παραμονή του στην Αγγλία, με την Τότεναμ να προσπαθεί να τον εντάξει και πάλι στο δυναμικό της. Από την άλλη, το κασέ του είναι αρκούντως υψηλό καθώς αγγίζει τα 2 εκατ. ευρώ ετησίως.