Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή το ταξίδι του στην Ολλανδία, εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αποκαλύψει τους συμμάχους του, σημειώνοντας πως αν δεν το κάνει, θα το κάνει η κυβέρνηση για να γνωρίζουν οι Ελληνες με ποιους ταυτίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση και ποιες είναι οι θέσεις που πρεσβεύουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα ότι ο Αλ. Τσίπρας, αποκαλύπτοντας έναν-έναν τους «περιθωριακούς» συμμάχους του στην Ευρώπη, πηγαίνει το Σάββατο στην Ολλανδία για εκδήλωση του ευρωσκεπτικιστικού μαοϊκού, Μαρξιστικού-Λενινιστικού σοσιαλιστικού κόμματος.

«Οι περιθωριακοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα είναι γνωστοί. Ανάμεσά τους ακόμα και τα κόμματα της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου. Αυτό, όμως, που δεν είναι γνωστό είναι ότι οι Ολλανδοί σύμμαχοι του κ. Τσίπρα καταψήφισαν στην ολλανδική Βουλή τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, με χαρακτηριστικότερο επιχείρημα ότι “σε μια χώρα που είναι βυθισμένη στο χρέος δεν της δίνεις μια νέα πιστωτική κάρτα”», ανέφερε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Επίσης αναρωτήθηκε πώς ονειρεύεται την Ελλάδα ο Αλ. Τσίπρας: «Εκτός Ευρώπης, απομονωμένη, με συμμάχους μόνον ακραίους και περιθωριακούς;» συμπλήρωσε.

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε το γρ. Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε:

«Οι καθόλου περιθωριακοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με δεκάδες άλλα κόμματα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύουν τις δυνάμεις της ελπίδας και της ρήξης με τα μνημόνια της λιτότητας. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνηση που οι διεθνείς της επαφές περιορίζονται στις χειραψίες και στα χαμόγελα στους φωτογραφικούς φακούς με όσους διαλύουν την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κουμουνδούρου.

Ανταπαντώντας ο Σίμος Κεδίκογλου ανέφερε: «Ο κ.Τσίπρας «συμμαχεί και με το διάολο» προκειμένου να βλάψει τη χώρα.

Συμμαχεί με όσους καταψηφίζουν τη χρηματοδότηση στην Ελλάδα, ακόμα και με «κόμματα» της αιματοβαμμένης κατεχόμενης Κύπρου μας. Οι Ελληνες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους».