Οι Γάλλοι είναι προσεκτικοί πάντα στη φρασεολογία με την οποία μεταχειρίζονται λεπτά ζητήματα όπως η ηλικία της γυναίκας –όσες έχουν περάσει τα σαράντα τις αναφέρουν ως «γυναίκες μιας κάποιας ηλικίας». Σε αυτήν την ομάδα ανήκουν οι εκλεκτές του Χόλιγουντ που το ταλέντο τους έχει αναγνωριστεί με διακρίσεις όπως οι Χρυσές Σφαίρες και τα Οσκαρ. Είναι οι ίδιες οι οποίες ξεχώρισαν με την κομψότητά τους –με κάποιες εξαιρέσεις –και στο κόκκινο χαλί της πρόσφατης απονομής για τις φετινές Χρυσές Σφαίρες. Μάλιστα, οι σχολιαστές της στυλιστικής κίνησης στον τάπητα των αφίξεων τόνισαν ιδιαίτερα τα μαθήματα κομψότητας σε εκφάνσεις του μαύρου χρώματος που οι «κάποιας ηλικίας» σταρ έδωσαν στις νεότερες συναδέλφους τους.

Πρώτος από όλους ήταν ο Τζόρτζιο Αρμάνι που είδε στην 44χρονη Κέιτ Μπλάνσετ «ποιότητες».«Θαυμάζω τις ερμηνείες της σε τόσο πολλές ταινίες.Μου αρέσει και ο τρόπος που κινείται και περπατά τόσο κομψά και φυσικά», έχει δηλώσει για την ηθοποιό. Κι εκείνη φόρεσε μια δημιουργία Armani Privé από μαύρη δαντέλα και τούλι. Το κεντημένο φόρεμα με κλειστό ντεκολτέ, ανοιχτή πλάτη και κοντά μανίκια στέκεται κοντά στο σώμα, αλλά ανοίγει σε μια εντυπωσιακή φούστα κεντημένη με μαύρα κρύσταλλα Swarovski, τονίζοντας την κομψή σιλουέτα της ηθοποιού.

Η Τζούλια Ρόμπερτς, επίσης ώριμη και κομψή, ξάφνιασε τα πλήθη των φωτογράφων με το ασπρόμαυρο φόρεμα Dolce & Gabbana που κάλυπτε ακόμη και τους ώμους της και παρέπεμπε σε άλλες δεκαετίες. Τότε που η Σάρον Στόουν έδειχνε εκθαμβωτική στην τελετή των Οσκαρ φορώντας ένα λευκό απλό πουκάμισο με σατέν μάξι φούστα.

Τα ανάλογα σχολίασαν για το Atelier Versace μαύρο φόρεμα της Ούμα Θέρμαν, το μαύρο φόρεμα της Μίνι Ντράιβερ με κόψιμο V στο ντεκολτέ και τονισμένη μέση.

Η εγκυμοσύνη

Είναι ένα νέο κεφάλαιο στο γκλάμορ του κόκκινου χαλιού που προξενεί το ενδιαφέρον. Οι μάξι δημιουργίες που φορούσαν οι Ντρου Μπάριμορ, Ολίβια Γουάιλντ και Κέρι Ουάσινγκτον είχαν την απόχρωση αλλά και

την υφή που αναδείκνυαν το σώμα στην απώτερη γενεσιουργό λειτουργία του

Λαμπερό χρώμα

Το κόκκινο χρώμα είναι φωτογενές. Γι’ αυτό και το φόρεσαν πολλές από τις νέες καλεσμένες της εκδήλωσης

Τα ατοπήματα

Αντίθετα, οι νεότερες σταρ παρουσίασαν έλλειψη αυτοπεποίθησης με τις επιλογές τους. Αλλοτε η απουσία καμπυλών κι άλλοτε η πληθώρα τους δημιούργησαν ατοπήματα που περισσότερο είχαν να κάνουν με μακριές τουαλέτες των οποίων η ζωηρή απόχρωση τόνιζε τα σημεία που –με αισθητικά κριτήρια –θα έπρεπε να καλύπτονται