Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί γιατί αλλιώς θα παρακμάσει, υποστήριξε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν, προειδοποιώντας τις Βρυξέλλες ότι εάν δεν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ενωσης η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μείνει πίσω από ισχυρές ανερχόμενες οικονομίας, όπως της Ινδίας και της Κίνας. «Ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν προέρχεται από αυτούς που θέλουν τη μεταρρύθμιση και την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά από την αποτυχία της να μεταρρυθμιστεί και να επαναδιπραγματευθεί», δήλωσε ο βρετανός υπουργός σε φόρουμ που οργάνωσαν στο Λονδίνο ευρωσκεπτικιστικές οργανώσεις.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την ΕΕ και τη σχέση που διατηρεί η Βρετανία μαζί της, προτού ζητήσουμε να λάβει την απόφαση αυτή ο βρετανικός λαός». Υπό την πίεση των ευρωσκεπτιστών ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι

θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες ενόψει δημοψηφίσματος το 2017 για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.