Η Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί γιατί αλλιώς θα παρακμάσει, υποστήριξε χθες ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Οσμπορν, προειδοποιώντας τις Βρυξέλλες ότι εάν δεν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ενωσης η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μείνει πίσω από ισχυρές ανερχόμενες οικονομίας, όπως της Ινδίας και της Κίνας. «Ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν προέρχεται από αυτούς που θέλουν τη μεταρρύθμιση και την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά από την αποτυχία της να μεταρρυθμιστεί και να επαναδιπραγματευθεί», δήλωσε ο βρετανός υπουργός σε φόρουμ που οργάνωσαν στο Λονδίνο ευρωσκεπτικιστικές οργανώσεις.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι «ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την ΕΕ και τη σχέση που διατηρεί η Βρετανία μαζί της, προτού ζητήσουμε να λάβει την απόφαση αυτή ο βρετανικός λαός». Υπό την πίεση των ευρωσκεπτιστών ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει υποσχεθεί ότι
θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες ενόψει δημοψηφίσματος το 2017 για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από