O Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ (21.45 ΔΤ) την Αναντολού Έφες κι ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλει οι παίκτες να μην σκέπτονται το 2-0 (νίκες-ήττες) που έχουν στο TOP16, ούτε το 0-2 που χαρακτηρίζει τα ματς της ομάδας του Βαγγέλη Αγγέλου και πολύ δε περισσότερο το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

Οι Πράσινοι έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να βάλουν 6 βαθμούς στο δισάκι τους από την αρχή της β’ φάσης, να εξαργυρώσουν το σημαντικό «διπλό» στη Βιτόρια επί της Κούτσα και για να μην συμβεί οτιδήποτε απρόοπτο, το ζητούμενο είναι η συγκέντρωση και η σωστή χρησιμοποίηση των αποθεμάτων ενέργειας.

«Είναι συνεχόμενα τα δύσκολα παιχνίδια που απαιτούν μεγάλη ενέργεια. Χρειάζονται συγκέντρωση. Είναι μεγάλα ματς, τα ματς με τον Ολυμπιακό και δεν βοηθούν στην ενέργεια των ομάδων, ειδικά σ’ αυτή τη φάση. Τους αφαιρεί ενέργεια!» επεσήμανε πολύ σωστά ο Αργύρης Πεδουλάκης, που μπορεί να απέφυγε να το πει αλλά γνωρίζει πως το κρίσιμο ματς για τον ΠΑΟ δεν είναι ο αγώνας της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, αλλά το αποψινό με την Έφες. Και γιατί απέφυγε να το πει; Γιατί υπάρχει το γόητρο και επειδή, όπως ορθά επεσήμανε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στα μέρη μας «προσεγγίζουμε τα πράγματα στα μεγάλα άκρα και με έντονους συναισθηματισμούς», οπότε για να μην επηρεαστεί η ισχυρή -αυτή τη στιγμή- αυτοπεποίθηση της ομάδας και να μην διαταραχτεί η ηρεμία της, θέλει τη νίκη και τη Δευτέρα.

Προηγείται ημερολογιακά αλλά και ιεραρχικά το ματς με την Εφες για αυτό ο Πεδουλάκης εξήγησε ακόμη: «Για μένα δεν είναι καλό που οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες ενώ υπάρχει το TOP-16. Δεν τις βοηθάει που παίζουν τώρα αντιμέτωπες. Εμείς για παράδειγμα δεν έχουμε μία τυπική εβδομάδα μπροστά μας που προσπαθούμε να φορτσάρουμε για το παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Πριν από 20 ημέρες, έτσι έγινε. Είχαμε το παιχνίδι με τη Μακάμπι και το διήμερο πριν από το ματς αντί να κατεβάσουμε ρυθμό κάναμε δυνατές προπονήσεις, καθώς είχαμε μπροστά μας τον ημιτελικό του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Έτσι καταρρεύσαμε στο β’ ημίχρονο με τη Μακάμπι γιατί είχαμε άλλο στόχο. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι ιδιαίτερο και πλέον έχουμε μία πολύ σημαντική εβδομάδα μπροστά μας με τρία διαδοχικά παιχνίδια. Πάντως, πιστεύω ότι όσο αργότερα γίνονται τα ντέρμπι τόσο το καλύτερο είναι για τις ομάδες».

Αρνητική επιρροή μπορεί να επιφέρει και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων και αυτό είναι επίσης κάτι που τόνισε ο Πεδουλάκης: «Δεν παίζει κανένα ρόλο το 2-0 ή το 0-2. Το έχουμε ξαναπεί ότι η διοργάνωση είναι μαραθώνιος και δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε. Είναι πολλά τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα που έχει ταλέντο, ποστάρει πολύ την μπάλα με τον Ερντέν, παίζει αρκετά σε ατομικό επίπεδο και εμείς θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε το δικό μας όπλο που είναι η ομάδα».

Σε ερώτηση, αν η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της Έφες επηρεάζει την τουρκική ομάδα και βοηθά τον Παναθηναϊκό αρχικά ο Πεδουλάκης μίλησε αρχικά για τον Βαγγέλη Αγγέλου, «καταρχήν είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι ο Αγγέλου βρίσκεται στον πάγκο της Έφες. Οι Έλληνες έχουν κερδίσει την εκτίμηση όλων στο εξωτερικό και πλέον πρέπει να βρεθούν να έχουν αναγνώριση και αγάπη στη χώρα μας» και στη συνέχεια τόνισε: «Κάθε πράγμα έχει και θετικά στοιχεία και αρνητικά. Είναι ένας ζωντανός οργανισμός μία ομάδα, εξελίσσεται συνέχεια. Κάνεις πλάνα, αλλά δεν ξέρεις αν θα σου βγουν. Με την αλλαγή προπονητή από τη μία δεν μπορεί να υπάρχει αυτοματοποίηση, από την άλλη υπάρχει όμως μία ευφορία στην ψυχολογία των μελών της ομάδας. Επομένως θα δούμε από τα αποτελέσματα…»