«Δεν πρόκειται να υπογράψω για νέο Μνημόνιο», ήταν το μήνυμα προς την Ανγκελα Μέρκελ που επιχείρησε να στείλει χθες ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στα δημοσιεύματα που θέλουν την τρόικα να ζητάει και τη δική του υπογραφή προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για τη διετία 2015-2016.
 «Διαβάζουμε τώρα τελευταία σε μέσα ενημέρωσης ότι η κ. Μέρκελ σχεδιάζει να ζητήσει και τη δική μου υπογραφή για τη συνέχεια των μνημονίων της καταστροφής και της εξάρτησης και τις επόμενες τετραετίες», είπε ο κ. Τσίπρας. Και συνέχισε λέγοντας πως «αν και δεν υποτιμώ καθόλου τη νοημοσύνη της γερμανίδας καγκελαρίου, ώστε να πιστεύω ότι πρόκειται να πράξει τέτοια ανοησία, οφείλω εντούτοις να δώσω μια καθαρή απάντηση σε όσους νομίζουν ότι με τέτοιου είδους δημοσιεύματα μας δημιουργούν διλήμματα. Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα».
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στείλει και μήνυμα εντός του κόμματος, μέσω της δημιουργίας κανονισμού λειτουργίας, ενώ ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους για τα δεδομένα του χώρου, ζήτησε από τους βουλευτές να προσέχουν τη συμπεριφορά τους ώστε να αποφευχθούν εκφυλιστικά φαινόμενα, όπως είπε.
Στόχος του κανονισμού λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να προβλεφθούν τυχόν νέες «παραφωνίες» σε μελλοντικές ψηφοφορίες της Βουλής, αλλά και να περιοριστούν φαινόμενα που «μπαχαλοποιούν» την εικόνα του κόμματος, όπως οι «ζωηρές» αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια.
Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ.Στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης αίσθηση προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το αίτημα του Μανώλη Γλέζου να εκλέγεται, αντί να διορίζεται, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το οποίο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εξέλαβαν ευθέως ως πρόταση μομφής κατά του σημερινού προεδρείου. Πάντως στη σχετική ψηφοφορία που έγινε για το θέμα, η συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε κατά της πρότασης του  βουλευτή Επικρατείας.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Γλέζος, εκτός από την έμμεση μομφή κατά του τρόπου ορισμού του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τάχθηκε κατά του να εμφανίζονται κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ως «τιμητές», λέγοντας - με αφορμή τα σχόλια Διαμαντόπουλου κατά Τατσόπουλου - πως δεν είναι σωστό να κρίνει κάποιος έναν συνάδελφό του.
Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της παρουσίας του βουλευτή Καστοριάς ως παπα-Σούρα στο τοπικό καρναβάλι της Πρωτοχρονιάς, λέγοντας ότι τα έθιμα και οι παραδόσεις είναι περιουσία του λαού. Η κριτική Γλέζου όμως είχε ως στόχο και τον τρόπο αντιπολίτευσης του κόμματος, καθώς υποστήριξε πως δεν πρέπει να δίνεται σημασία σε όσα λέει «η μονταζιέρα της ΝΔ».
Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σε ό,τι αφορά τα του κανονισμού λειτουργίας της θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα, ενώ τις σχετικές «διατάξεις» ανέλαβε να επεξεργαστεί τετραμελής επιτροπή από τους κ.κ. Βούτση, Αθανασίου, Λαφαζάνη και Δρίτσα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από