Στις 21 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η οποία διεκόπη ξανά την Πέμπτη.

Πρόκειται για την εκδίκαση της πολύκροτηςυπόθεσης υπεξαίρεσης των 18 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην δήμαρχο.

Η δίκη ξεκίνησε την Πέμπτη με την υποβολή δικονομικών θεμάτων,στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μετάτην αναβολή που είχε δοθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, που πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, έγινε δεκτός στο δικαστικό μέγαρο με χειροκροτήματα από μερικούς οπαδούς του.

Ωστόσο, ο συνήγορος του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, έθεσε αίτημα για αποβολή της πολιτικής αγωγής και το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να συσκεφθεί για το αίτημα και να αποφασίσει.

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, σε βάρος των οποίων, πρωτόδικα, είχε επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης, στον καθένα.

Στο εδώλιο κάθονται και δύο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας του δήμου, στους οποίους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 15 και 10 ετών αντιστοίχως, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι εν όψει της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Με αλλεπάλληλες επιστολές, το τελευταίο διάστημα και μετά την πρωτόδικη απόφαση-καταπέλτη, ο κ. Παπαγεωργόπουλος επιμένει πως είναι αθώος και πως δεν έχει υπεξαιρέσει ούτε ένα ευρώ.