Με απολογητικό περιεχόμενο, παρά την επιθετική ρητορική του μακροσκελούς της κειμένου, επανέρχεται με δεύτερη προκήρυξη η οργάνωση Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις που έχει αναλάβει την ευθύνη για τη δολοφονία δύο μελών της Χρυσής Αυγής και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη στο Νέο Ηράκλειο. Το κείμενο επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής για εμφύλιο στην εγχώρια τρομοκρατία αλλά και στον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ αφορμή για τη σύνταξη και τη δημοσιοποίησή του, χθες, είναι η έντονη κριτική που δέχθηκε η πρωτοεμφανισθείσα οργάνωση από αντιεξουσιαστές.

Στη νέα πολυσέλιδη προκήρυξη ο συντάκτης απαντά σε οξύτατους τόνους, κυρίως σε αναρχικούς και αντιεξουσιαστές που στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε άσκησαν σκληρή κριτική για το βίαιο δολοφονικό χτύπημα μιλώντας ακόμη και για προβοκάτσια.

Στο κείμενο των 21 σελίδων απαντούν κυρίως στο ζήτημα που τους «καίει», καθώς η διπλή δολοφονική επίθεση δεν είχε την αποδοχή και δεν έφερε τη συσπείρωση που ανέμεναν στον χώρο όπου, όπως φαίνεται, τους ενδιαφέρει, και κατηγορούν τους κατηγόρους τους αντιεξουσιαστές και αναρχικούς για προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν με το συνταγματικό τόξο ως ουρά του.