Εκτός από την συνάντησή του, την Πέμπτη, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος, θα συναντηθεί την Παρασκευή και με τον υπουργό Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζακ Λου.

Με τον κ. Κέρι θα συζητήσει θέματα διμερούς και διεθνούς ενδιαφέροντος, καθώς και για ζητήματα που άπτονται της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη μεθαυριανή συνάντησή του με τον κ. Λου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα ενημερώσει τον συνομιλητή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας σε θέματα οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι, η συνάντηση του κ. Βενιζέλου με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ κρίνεται ως «ιδιαίτερα σημαντική» στην «παρούσα χρονική συγκυρία».

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ουάσιγκτον, ο κ. Βενιζέλος θα συναντηθεί στο Κογκρέσο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Δημοκρατικό Ρόμπερτ Μενέντεζ, καθώς και με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικανό Εντ Ρόις.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών δεξαμενών σκέψης (think tanks), καθώς και με εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων.