Με την πρόταση του υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα Απόδημου Ελληνισμού Άκη Γεροντόπουλου, να συνεχιστούν οι συναντήσεις της ελληνικής και της εβραϊκής διασποράς των ΗΠΑ, σε ελληνικό έδαφος και ειδικότερα στην Θεσσαλονίκη, σε μια ημερομηνία κατάλληλη για όλους και να συζητηθεί η προοπτική ενός μνημονίου συνεργασίας της διασποράς μεταξύ Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ολοκληρώθηκε στην Αθήνα η κοινή επίσκεψη στην Ελλάδα της αντιπροσωπείας των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων AHEPA, ΑΗΙ και των αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων B'nai B'rith International και Conference of Presidents of American Jewish Organizations.

Ο κ. Γεροντόπουλος δήλωσε ότι στη συνάντηση εξέθεσε τις ελληνικές θέσεις για όλα τα σημαντικά ζητήματα και φυσικά τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επισήμανε ότι η «Ελλάδα κινείται πάντα βασιζόμενη στις αρχές του διεθνούς δικαίου» αποσαφηνίζοντας ότι «αυτή η συνεργασία που υπάρχει δεν είναι σε καμία περίπτωση σε βάρος τρίτων».

«Εμείς», πρόσθεσε, «θέλουμε να συσφίξουμε τις μεταξύ μας σχέσεις και να υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Ελλήνων και των Εβραίων της Αμερικής προς αμοιβαίο συμφέρον. Η όποια συνεργασία στηρίζεται σε στόχους που είναι προς όφελος και των τριών χωρών».

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο υφυπουργός τόνισε ότι για τη χώρα μας «το κυπριακό παραμένει το πρώτο θέμα στην ατζέντα μας», καθώς και ότι «αυτό είναι θέμα κατοχής και παράνομης εισβολής και πρέπει να βρεθεί μία λύση σταθερή που να βασίζεται στις αρχές του Δικαίου».

Ο κ. Γεροντόπουλος ανέφερε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει θέση για τον νεοναζισμό, το ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία, τονίζοντας ότι «εμείς προτιθέμεθα να σπάσουμε το αυγό του φιδιού του φασισμού και του ναζισμού».

Τέλος πρότεινε στους εκπροσώπους της αντιπροσωπείας να συνεχιστούν αυτές οι συναντήσεις και να συζητηθεί η προοπτική για ένα μνημόνιο συνεργασίας της διασποράς των τριών χωρών και έλαβε θετική ανταπόκριση εκ μέρους τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από