Για αύριο, Πέμπτη,  έχει οριστεί να ξεκινήσει η επαναληπτική δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, για την οποία έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ο τέως δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Έντεκα μήνες μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Β. Παπαγεωργόπουλος θα επιχειρήσει να ανατρέψει τα δεδομένα του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Δείγματα γραφής της υπερασπιστικής γραμμής που θα ακολουθήσει έδωσε στις ουκ ολίγες επιστολές που δημοσιοποίησε μέσα από τις φυλακές Διαβατών, όπου κρατείται από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ετσι, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναμένεται να υποστηρίξει ότι η υπεξαίρεση στον κεντρικό Δήμο ξεκίνησε πριν ο ίδιος αναλάβει τη δημαρχία, ενώ υπό την καθοδήγηση και του Δημήτρη Τσοβόλα- που προστέθηκε στο επιτελείο των συνηγόρων του -θα προσπαθήσει να αποδείξει στην πράξη τα όσα υποστηρίζει, αναφερόμενος στην πρωτόδικη απόφαση περί «δικαστικής πλάνης» και «διάτρητης απόφασης».

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα καθίσει ακόμη ο επίσης καταδικασθείς σε ισόβια κάθειρξη πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, από τον οποίο ο Β. Παπαγεωργόπουλος αναμένεται να πάρει αυτή τη φορά αποστάσεις, καθώς η απόλυτη ταύτισή του με το άλλοτε «δεξί του χέρι» στο Δήμο, εκτιμάται ότι ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν τους δικαστές του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου στη βαρύτατη ποινή.

Δίπλα ακριβώς στο άλλοτε πανίσχυρο «δίδυμο» στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος καταδικάστηκε κι αυτός σε ισόβια, αλλά ήταν ο μόνος που πρωτόδικα ομολόγησε την υπεξαίρεση.

Για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, που προσδιορίστηκε στα 18 εκατ. ευρώ, κατηγορούνται επιπλέον δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου, οι οποίοι καταδικάστηκαν- αντιστοίχως -σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αλλά το δικαστήριο τους άφησε ελεύθερους μέχρι την επαναληπτική δίκη.

Η υπόθεση έχει τοποθετηθεί στον αριθμό 4 του εκθέματος και εκτός απροόπτου θα ξεκινήσει κανονικά αύριο.

Πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κληρώθηκε η πρόεδρος εφετών Ευφροσύνη Καλογεράτου (με αναπληρωτή τον πρόεδρο εφετών Παναγιώτη Κατσιρούμπα), ενώ εισαγγελέας της έδρας κληρώθηκε ο αντεισαγγελέας εφετών Δημήτρης Νάιντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από