Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σχεδιάζει να επισκεφθεί τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

Στη συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν, ο Τζον Κέρι δήλωσε: «Ξέρω ότι ο Άγιος Πατέρας προσδοκά την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα εδώ και ο πρόεδρος ανυπομονεί να έρθει να τον συναντήσει».

Ο εκπρόσωπος του προέδρου, Τζέι Κάρνεϊ, επιβεβαίωσε την είδηση, ωστόσο είπε ότι δεν έχει κάποια λεπτομέρεια να ανακοινώσει όσον αφορά το χρόνο της συνάντησης, προσδιορίζοντάς τον «στο εγγύς μέλλον».

Σύμφωνα με τον Κάρνεϊ, ο Ομπάμα «θαυμάζει κυρίως το έργο του Φραγκίσκου όσον αφορά την αντιμετώπιση των οικονομικών ανισοτήτων σε όλο τον κόσμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος -ορισμένα πολιτικά μέτρα του οποίου, όπως για παράδειγμα στο θέμα της αντισύλληψης, έχουν προκαλέσει τριβές με την Καθολική Εκκλησία στις ΗΠΑ- είχε επισκεφθεί το Βατικανό και στην αρχή της πρώτης θητείας του, τον Ιούλιο του 2009, και είχε συναντηθεί με τον προκάτοχο του Φραγκίσκου, Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ’.