Συνοδευόμενος απ’ όλη την οικογένειά του θα ταξιδέψει απόψε στη Ζυρίχη ο Κριστιάνο Ρονάλντο για την απονομή της Χρυσής Μπάλας (19.30, Eurosport), ένα στοιχείο που από πολλούς θεωρείται ένδειξη πως ο Πορτογάλος θα είναι αυτός που στο τέλος της βραδιάς θα φύγει με το πολύτιμο βραβείο αγκαλιά, αφήνοντας τα λόγια παρηγοριάς για τους Λιονέλ Μέσι και Φρανκ Ριμπερί.

Είναι η πρώτη φορά που ο CR7 ζητά από τον αδερφό του Ούγκο και τις αδερφές του Ελμα και Λιλιάνα Κάτια να τον συνοδεύσουν σε γκαλά της FIFA, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι ετοιμασίες που έχει κάνει στη γενέτειρά του, τη Μαδέρα, όπου σε περίπτωση που αναδειχτεί κορυφαίος παίκτης του κόσμου ο ουρανός θα λάμψει από τα βεγγαλικά.

Ο Λιονέλ Μέσι δείχνει να έχει αποδεχτεί την ήττα του ύστερα από τέσσερα συνεχόμενα χρόνια κυριαρχίας και προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους.
«Είναι ευχαρίστηση και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι ξανά ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ. Για μένα τα πιο σημαντικά βραβεία είναι αυτά που κατακτά η ομάδα», υπογράμμισε ο Αργεντινός, ο οποίος θα ταξιδέψει στη Ζυρίχη μετά την πρωινή προπόνηση της Μπαρτσελόνα μαζί με τους Νεϊμάρ, Αλβες, Τσάβι και Ινιέστα. Ο πρώτος είναι ανάμεσα στους φιναλίστ για το καλύτερο γκολ του 2013, ενώ οι υπόλοιποι είναι υποψήφιοι για να συμπεριληφθούν στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν.

Ο τρίτος της παρέας που διεκδικεί τη Χρυσή Μπάλα, ο Φρανκ Ριμπερί, βρέθηκε ενώπιον μιας δυσάρεστης έκπληξης λίγες ώρες πριν να ταξιδέψει από την Ντόχα, όπου προετοιμάζεται με την Μπάγερν για τον δεύτερο γύρο των αγώνων της Μπουντεσλίγκα, στην ελβετική πόλη.

Σε δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η BVA για λογαριασμό της εφημερίδας «Παριζιέν», τα 2/3 των ερωτηθέντων (66%) έχουν άσχημη εικόνα για τον γάλλο διεθνή, ενώ μόλις το 27% δείχνει συμπάθεια απέναντι στον Ριμπερί. Το 7% δεν έχει άποψη.

Το 32% των ερωτηθέντων πιστεύει μάλιστα πως τη Χρυσή Μπάλα αξίζει να την κατακτήσει ο Λιονέλ Μέσι, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους Ριμπερί και Ρονάλντο είναι 26% έκαστος. Εννέα στους δέκα Γάλλους (86%) του αναγνωρίζουν πάντως πως είναι καλός ποδοσφαιριστής.
Σε συνεντεύξεις που έδωσε στα γαλλικά έντυπα, ο Ριμπερί εμφανίστηκε ήρεμος και αισιόδοξος. «Εκανα τα πάντα, απέφυγα τραυματισμούς και έπαιζα συνέχεια. Είναι δύσκολο να κάνω κάτι παραπάνω. Επαιξα σε όλα τα παιχνίδια, κέρδισα όλα τα τρόπαια και ήμουν καθοριστικός. Είμαι σίγουρος πως έχω πιθανότητες να κερδίσω. Ή τώρα ή ποτέ, είμαι 30 ετών. Για μένα η Χρυσή Μπάλα θα είναι η ρεβάνς για όλα όσα έχω υπομείνει. Αν δεν την κερδίσω; Η ζωή συνεχίζεται, αν και θα είναι μεγάλη αδικία», δήλωσε ο Γάλλος.

Η ΛΙΜΑ ΜΑΓΝΗΤΙΖΕΙ. Η μόνη σίγουρη πρόβλεψη είναι πως η βραζιλιάνα καλλονή Φερνάντα Λίμα που θα παρουσιάσει τη βραδιά θα κλέψει ξανά τα βλέμματα.

Η Λίμα έγινε εν μιά νυκτί, όταν παρουσίασε την κλήρωση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στις 6 Δεκεμβρίου, η νέα μούσα του ανδρικού πληθυσμού.
Το ύψους 1,76 μ. ξανθό μοντέλο με το χρυσαφί φόρεμα που σφιχταγκάλιαζε το κορμί της, τις γόβες – στιλέτο και ένα αβυσσαλέο ντεκολτέ να προκαλεί κρίση στην τηλεόραση του Ιράν, που τελικά λογόκρινε την κλήρωση, αναδείχτηκε η μεγάλη νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου πριν αρχίσει η διοργάνωση.
Οπαδός της Γκρέμιο, μοντέλο, ηθοποιός και παντρεμένη με το επίσης ξανθό μοντέλο Ροντρίγκο Χίλμπερτ, είναι μητέρα των δίδυμων αγοριών Φρανσίσκο και Ζοάο.
Στα 14 χρόνια της ξεκίνησε την καριέρα της στις πασαρέλες, όταν την ανακάλυψε φωτογράφος στην παραλία του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση το 1999, σε ηλικία 22 ετών, ως παρουσιάστρια ενός τουριστικού προγράμματος του MTV. Στη συνέχεια σπούδασε δημοσιογραφία, ενώ πρωταγωνίστησε σε ταινίες και σαπουνόπερες.
Το τελευταίο της σόου, που διήρκεσε τέσσερα χρόνια και ολοκληρώθηκε στα τέλη Δεκέμβρη, ήταν το «Love & Sex», απευθυνόταν σε νεανικό κοινό και φυσικά τα θέματα ήταν γύρω από το σεξ. Οι πνευματικές της ανησυχίες την οδήγησαν στη Φιλοσοφική Σχολή του Παπικού Καθολικού Πανεπιστημίου του Ρίο ντε Ζανέιρο, όπου παρακολουθεί μαθήματα κάθε Τρίτη και Παρασκευή.
Η Λίμα διαπρέπει και στον επιχειρηματικό στίβο. Είναι συνέταιρος στο εστιατόριο Mani στο Σάο Πάολο, το οποίο συγκαταλέγεται στα 50 κορυφαία του κόσμου (Νο 46).
Τον Απρίλιο του 2008 φωτογραφίσθηκε γυμνή όντας οκτώ μηνών έγκυος για το περιοδικό «Rolling Stone», ενώ είχαν προηγηθεί ήδη αρκετές σέξι φωτογραφίσεις.