Δημόσια συγγνώμη από τον ηθοποιό Μάικλ Τζ. Φοξ αναγκάστηκε να ζητήσει το αμερικανικό δίκτυο E! Entertainment, το οποίο κατά την τηλεοπτική κάλυψη των Χρυσών Σφαιρών στο Χόλιγουν, χαρακτήρισε ως «διασκεδαστικό στοιχείο» της καριέρας του το γεγονός ότι προσβλήθηκε από τη νόσο του πάρκινσον.

Στην προσπάθειά του να «ζωηρέψει» τη συνήθως μακρόσυρτη και χωρίς ρυθμό διαδικασία άφιξης των ηθοποιών στην τελετή, το δίκτυο εμφάνιζε στο κάτω μέρος της οθόνης «αστεία στοιχεία» για τους αστέρες.

ΤοE! υπέπεσε στο απαράδεκτο ατόπημα να αναφέρει ως «fun fact» το γεγονός ότι «ο Μάικλ Τζ. Φοξ διαγνώστηκε με τη νόσο του πάρκινσον το 1991».

Αυτή η αναφορά προκάλεσε σάλο στις ΗΠΑ και όπου αλλού μεταδόθηκε η τελετή από το E!Entertainment, και έτσι νωρίς τη Δευτέρα το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση: «Καταλαβαίνουμε τη σοβαρότητα αυτής της ασθένειας και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη».

Ο Μάικλ Τζ. Φοξ, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει ιδρύσει ίδρυμα για την έρευνα καταπολέμησης του πάρκινσον, ήταν υποψηφίος για καλύτερος ηθοποιός στην κατηγορία των τηλεοπτικών σειρών.

Η ειρωνεία είναι ότι το συγκεκριμένο κανάλι επέδειξε γενικότερη ελαφρότητα για τις ασθένειες, καθώς λίγο μετά την «αστεία» αναφορά στην ασθένεια του Μάικλ Τζ. Φοξ έγραψε, επίσης ως «fun fact»: «Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ είχε προσβληθεί από πολιομυελίτιδα όταν ήταν παιδί».