Στη θέσπιση «λευκής εβδομάδας», με ορισμένες ημέρες σχολικής ανάπαυλας περί τα τέλη Φεβρουαρίου προκειμένου να ενισχυθεί ο εσωτερικός τουρισμός, προσανατολίζονται τα υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού ύστερα από πρόταση των ξενοδόχων. 

Οπως μάλιστα έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ πιθανό να θεσπιστεί ήδη από εφέτος και το μέτρο της άδειας να ισχύει για τις δύο ημέρες που θα προηγηθούν του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. 

Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), η πρότασή της αντιμετωπίστηκε θετικά, επί της αρχής, από την κυβέρνηση, με προσωπικό ενδιαφέρον του ίδιου του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την πρόσφατη σύσκεψη για τον Τουρισμό, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, τα αρμόδια υπουργεία, Τουρισμού και Παιδείας, επεξεργάζονται τρόπους για την υλοποίηση της πρότασης, καθώς και τις σχετικές προϋποθέσεις και λεπτομέρειες.

Από την περίοδο του 2009-2010, όταν η οικονομική κρίση άρχισε να εκδηλώνεται στην Ελλάδα και διαβλέποντας ότι η αγορά εσωτερικού τουρισμού όδευε προς βαθιά ύφεση, η ΠΟΞ, όπως αναφέρεται, επεξεργάστηκε και υπέβαλε μία ολοκληρωμένη πρόταση, με στόχο την ενίσχυση της αγοράς εσωτερικού τουρισμού και κατά προέκταση των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών, τη χειμερινή περίοδο, μέσω της θέσπισης ορισμένων κινήτρων.

Μεταξύ άλλων, η πρόταση της ΠΟΞ περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας περιόδου «σχολικής ανάπαυλας» διάρκειας μιας εβδομάδας, με επίκεντρο την Καθαρά Δευτέρα. Τούτο μπορεί να συμβεί εφόσον κλείσουν τα σχολεία τις επόμενες τέσσερις της αργίας ημέρες.

Παράλληλα προτείνεται η πολυήμερη σχολική εκδρομή που προβλέπεται στην Υ.Α. 129287/Γ2/ 2011 (ΦΕΚ Β' 2769), να πραγματοποιείται, κυρίως, σε περιοχές της ημεδαπής, όπου θα διασφαλίζεται η παροχή ενημέρωσης στους μαθητές για την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου.

Οπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου Παιδείας, μελετάται το ενδεχόμενο να δοθεί αργία δύο ημερών πιθανότητα πριν την Καθαρά Δευτέρα, ώστε να δημιουργηθεί ένα πενθήμερο που θα βοηθήσει τον εσωτερικό τουρισμό και τους χειμερινούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο δεν πρόκειται να μειωθούν οι ημέρες και ώρες διδασκαλίας και αυτό το διήμερο θα καλυφθεί από άλλες μειώσεις (σε εκδρομές και περιπάτους).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από