Συνεδριάζει στις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λ.Συγγρού, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Στη συνεδρίαση -η οποία κατέστη αναγκαία ύστερα από την ένταση που επικράτησε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, απ΄όπου απείχαν έξι μέλη της ΚΟ- οι βουλευτές «θα κληθούν όλοι να πουν τις δικές τους απόψεις» σύμφωνα τις με δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Θα καταλάβουν όλοι -είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ- ότι είναι άλλο το κίνημα το οποίο έχει τους πολίτες που αποφασίζουν και το Εθνικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το Συνέδριο, και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

Ο Πάνος Καμμένος, σημείωσε ότι «ο κάθε βουλευτής έχει τη δική του ευθύνη», και έκανε λόγο για «μια παρεξήγηση, γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα συγκληθεί και, κάποιοι ότι θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα».

«Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι, σε μια στιγμή που δικαιώνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν» κατέληξε.

Σημειώνεται ότι πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, επτά βουλευτές του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο γραμματέας της ΚΟ Κώστας Γιοβανόπουλος, είχαν στείλει ηλεκτρονική επιστολή στον Πάνο Καμμένο στην οποία εξηγούσαν τους λόγους μη συμμετοχής τους.

Οι βουλευτές που συνυπέγραφαν, εκτός του ίδιου του γραμματέα της ΚΟ, ήταν η Σταυρούλα Ξουλίδου, η Χρυσούλα Γιαταγάνα, ο Βασίλης Καπερνάρος, ο Παύλος Χαϊκάλης, και η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Οι βουλευτές ζητούσαν από τον πρόεδρο του κόμματος να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν την ΚΟ και τα όσα λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα, ειδάλλως η συμμετοχή τους στο Εθνικό Συμβούλιο «δεν έχει νόημα».

Τελικά, από τη συνεδρίαση απουσίαζαν έξι βουλευτές, αφού ο Παύλος Χαϊκάλης, ο οποίος συνυπέγραψε την επιστολή, έδωσε το παρόν.

Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη συνεδρίαση, διεμήνυσε ότι «όποιοι εποφθαλμιούν καρέκλες, τους λέω από εδώ, ας τις πάρουν σπίτι τους από σήμερα το βράδυ».