Με αντικείμενο την εκλογή εκτελεστικής επιτροπής και γραμματέα της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει το Σάββατο η νέα Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η οποία εξελέγη από το τελευταίο συνέδριο τον Δεκέμβριο. 

Οι εργασίες θα ανοίξουν στις 10.30 π.μ. με εισηγητική ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, στα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει «κλειδώσει» η υποψηφιότητα του 35χρονου Θανάση Θεοχαρόπουλου για τη θέση του γραμματέα. 

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος ο Φώτης Κουβέλης αναμένεται να παρουσιάσει στα μέλη του οργάνου την πρότασή του για την εκλογή του Θανάση Θεοχαρόπουλου, τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ έχει ανάγκη από νέα και φρέσκα πρόσωπα που θα βοηθήσουν τη διαδικασία της ανανέωσης του κόμματος.

Επί της ουσίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχειρεί να εφαρμόσει το μοντέλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν 30αρηδες, τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Νίκο Ανδρουλάκη αντίστοιχα, για τη θέση του γραμματέα. 

Παράλληλα ωστόσο, επιλέγοντας ένα σχετικά άγνωστο κομματικό στέλεχος, ο Φώτης Κουβέλης αποδυναμώνει τη θέση του γραμματέα σε σχέση με όσα ίσχυαν ως τώρα με τον Σπύρο Λυκούδη, που είχε αναδειχθεί σε Νο2 του κόμματος και ισχυρό πόλο. 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από