Ανάψτε τα κλιματιστικά αλλά… σβήστε τους θερμοσίφωνες, περιορίστε το μαγείρεμα και το σιδέρωμα κατά τις ημέρες με αιθαλομίχλη, συστήνει τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ στους καταναλωτές, γιατί υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ.

Τρεις μόλις ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΚΑ ότι η μαζική χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο δίκτυο, ο ΔΕΔΔΗΕ (η θυγατρική της ΔΕΗ, αρμόδια για τις αποκοπές) παραδέχεται ότι ο κίνδυνος υπερφόρτωσης παραμένει πάντα υπαρκτός.

Σε ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης τις περιόδους με αιθαλομίχλη, με περιορισμό της ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών», ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι για τις ημέρες που θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο, καλό είναι να περιορίζεται η χρήση των συσκευών αυτών. Συγκεκριμένα, «συνιστά κατά τη χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης που ενδεχομένως προκύψουν στις εσωτερικές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και στο δίκτυο της περιοχής τους».