Ανάψτε τα κλιματιστικά αλλά... σβήστε τους θερμοσίφωνες, περιορίστε το μαγείρεμα και το σιδέρωμα κατά τις ημέρες με αιθαλομίχλη, συστήνει τώρα ο ΔΕΔΔΗΕ στους καταναλωτές, γιατί υπάρχει κίνδυνος μπλακάουτ.{ARX}
Τρεις μόλις ημέρες μετά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΚΑ ότι η μαζική χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα στο δίκτυο, ο ΔΕΔΔΗΕ (η θυγατρική της ΔΕΗ, αρμόδια για τις αποκοπές) παραδέχεται ότι ο κίνδυνος υπερφόρτωσης παραμένει πάντα υπαρκτός.
Σε ανακοίνωσή του, με τίτλο «Διασφάλιση ομαλής ηλεκτροδότησης τις περιόδους με αιθαλομίχλη, με περιορισμό της ταυτόχρονης χρήσης ηλεκτροβόρων ηλεκτρικών συσκευών», ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι για τις ημέρες που θα τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο, καλό είναι να περιορίζεται η χρήση των συσκευών αυτών. Συγκεκριμένα, «συνιστά κατά τη χρονική περίοδο που γίνεται χρήση ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση ηλεκτροβόρων οικιακών συσκευών στην απολύτως αναγκαία, για την αποφυγή προβλημάτων διακοπών ηλεκτροδότησης που ενδεχομένως προκύψουν στις εσωτερικές οικιακές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις αλλά και στο δίκτυο της περιοχής τους».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από