Τη μεγάλη απόφαση να δωρίσουν τους κερατοειδείς χιτώνες των ματιών της 23χρονης κόρης τους πήραν οι γονείς της άτυχης Ειρήνης Τριανταφύλλου από το Μεσολόγγι, η οποία έχασε τη ζωή της στο τροχαίο δυστύχημα την περασμένη Τρίτη κοντά στα διόδια των Μαλγάρων.

«Πάρτε ό, τι όργανα νομίζετε, με όλη μου την καρδιά», φέρεται να είπε η μητέρα της Ειρήνης στους γιατρούς. Με αυτήν τους την απόφαση, δύο νέοι άνθρωποι που πάσχουν από κερατόκωνο σε προχωρημένη μορφή θα δεχθούν τους κερατοειδείς και θα υποβληθούν σε μεταμόσχευση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Χθες, ο τοπικός Τύπος στο Μεσολόγγι δημοσίευε την επιστολή που είχε στείλει η Ειρήνη το 2008 με αφορμή την ΙΓ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

«Τα όνειρά μου είναι η προϋπόθεση ή η βάση – αν θέλετε –της επανάστασής μου. Αφήστε με λοιπόν, να ονειρεύομαι. Εχω κλείσει τα αυτιά μου στα κατηγορώ, στη δήθεν συμπάθεια,

στη δήθεν επαναστατική διάθεση και ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια και δουλεύω – δουλεύω, για να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα», έγραφε.

Την ίδια ώρα, σε κλίμα οδύνης τελέστηκε χθες το μεσημέρι η κηδεία του δεύτερου θύματος του τροχαίου στα Μάλγαρα, της 20χρονης Αγγελικής Γρανίτσα.