Μίζες και μετά το 2005 ομολογεί ότι έδωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Atlas Παναγιώτης Ευσταθίου, κατά την απολογία του στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή. Οι μίζες αφορούσαν το οπλικό σύστημα ASRAD και τα υποβρύχια και ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα όμως ο κατηγορούμενος περιγράφει και την πρακτική γερμανών συνεργατών του να παίρνουν μίζα από τα χρήματα που προορίζονταν για τις… μίζες!
Στο μεγαλύτερο μέρος της απολογίας του ο κατηγορούμενος δηλώνει ότι δεν θυμάται όλα τα πρόσωπα και τα ποσά που έδωσε και επαναλαμβάνει συνεχώς ότι όλα θα προκύψουν από το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών που ήδη έχει παραδώσει στον ανακριτή. Για το μόνο που δηλώνει απολύτως βέβαιος είναι ότι δεν δωροδόκησε πολιτικούς.

Οταν οι ανακριτές τού εκφράζουν τον συλλογισμό τους «αν μόνο ο Κάντας πήρε ενάμισι εκατομμύριο ευρώ για τα υποβρύχια και τα ASRAD αναμένει κανείς οι ανώτεροι από αυτόν στην ιεραρχία να έχουν πάρει πολύ περισσότερα», ο Ευσταθίου απαντά κατηγορηματικά: «Επαναλαμβάνω ότι εγώ ουδέποτε έδωσα χρήματα σε πολιτικούς».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ο Ευσταθίου, ο οποίος υπενθυμίζεται ότι έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, «καρφώνει» και τους γερμανούς συνεργάτες του ότι έβαζαν κι εκείνοι το δάχτυλο στο μέλι. Ενώ αναφέρει αναλυτικά παράνομες πληρωμές που έκανε προς συγκεκριμένα πρόσωπα –αξιωματικούς και απόστρατους αξιωματικούς στην πλειονότητά τους –ο κατηγορούμενος κατονομάζει και συγκεκριμένο στέλεχος γερμανικής εταιρείας σε λογαριασμό του οποίου έχει εμβάσει το ποσό των 28.867 ευρώ. «Ο ίδιος μου ζήτησε να του βάλω αυτά τα χρήματα και ήταν σύνηθες οι Γερμανοί που έδιναν τις εντολές δωροδοκίας να ζητούν επιστροφή των παράνομων χρημάτων και προς τους ίδιους», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απολογία του ο Ευσταθίου. Σε άλλο σημείο, μάλιστα, κατονομάζει και δεύτερο Γερμανό, στέλεχος εταιρείας, που ακολουθούσε την ίδια πρακτική της μίζας από τη… μίζα.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος έπεσε σε αντιφάσεις και πολλές φορές αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι τα χρήματα που αρχικά ισχυριζόταν ότι έδινε σε απόστρατους αξιωματικούς για παροχή υπηρεσιών, όπως μελέτες, ήταν τελικά μίζες. Περιγράφοντας τη δωροδοκία με το ποσό των 100.000 ευρώ προς συγκεκριμένο απόστρατο αξιωματικό για την προμήθεια του συστήματος ASRAD, ο κατηγορούμενους λέει ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός μπορούσε εκ της θέσεώς του «να μπλοκάρει, να καθυστερήσει ή να ανατρέψει την προμήθεια του ASRAD. Τις 100.000 ευρώ τις πήρε όταν αποστρατεύθηκε και αφορούσαν τόσο την αμοιβή του για τη μελέτη που εκπόνησε όσο και το να μην μπλοκάρει την προμήθεια». Αμέσως μετά ο Ευσταθίου παραδέχεται ότι ο αξιωματικός «θα ελάμβανε τα χρήματα και η εκπόνηση της μελέτης ήταν προσχηματική».

Ο ανακριτής κ. Μαλλής, εκτός από τους δέκα νέους κατηγορουμένους που προέκυψαν μετά την απολογία Ευσταθίου, κάλεσε ως κατηγορουμένη και τη σύζυγο του πρώην εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας, καθώς είχαν κοινούς λογαριασμούς από τους οποίους φέρεται να πέρασε μαύρο χρήμα. Η Ειρήνη Ευσταθίου κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκίες.