Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο κεφάλι, χωρίς να μπορούν να γίνουν προβλέψεις για την εξέλιξη της υγείας του, δήλωσαν οι θεράποντες ιατροί του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει μάχη για να κρατηθεί τη ζωή, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, έπειτα από ατύχημα που είχε την Κυριακή ενώ έκανε σκιστις Γαλλικές Αλπεις, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Σουμάχερ υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει σε τεχνητό κώμα, όπως ανέφεραν οι γιατροί.

Τη λύπη της για το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

«Οπως εκατομμύρια Γερμανοί, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ταράχθηκαν πολύ όταν πληροφορήθηκαν το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι. Ελπίζουμε μαζί με την οικογένειά του ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ, από την πλευρά του, συγκίνησε με το μήνυμά του στο Twitter. «Ο Μίκαελ ήταν σαν πατέρας μου στην Φόρμουλα 1. Ήταν και θα συνεχίσει να είναι δίπλα μου, σε κάθε στάδιο της καριέρας μου», έγραψε ο οδηγός της Red Bull, ενώ το μήνυμα συνοδευόταν και από κολάζ φωτογραφιών του ιδίου με τον M. Σουμάχερ.

Ταχεία ανάρρωση στον γερμανό βετεράνο ευχήθηκε ο Φελίπε Μάσα. «Προσεύχομαι ο Θεός να τον προστατεύσει. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στον Μίκαελ», έγραψε ο βραζιλιάνος οδηγός της Φόρμουλα 1 στοΤwitter.

Σε δηλώσεις του, σήμερα, Δευτέρα, ο γιατρός του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή δήλωσε ότι «δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον του».