Στα ρεκόρ που είναι ο… αντίπαλος του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν γίνεται «μάχη» μεταξύ άμυνας (έχει δεχτεί 6 γκολ) και επίθεσης (έχει σημειώσει 53 γκολ) στον α’ γύρο.

Θα μπορέσει η ομάδα του Μίτσελ να δημιουργήσει νέο ρεκόρ καλύτερης επίθεσης που έχει η ομάδα του Νίκου Γουλανδρή με 102 γκολ τη σεζόν 1973-1974 και καλύτερης άμυνας (έχει δεχτεί 13 γκολ) την αγωνιστική περίοδο 1972-1973;

Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ καταρρίπτει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο: καλύτερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα (16 νίκες, μια ισοπαλία και συνεχίζει…). Τριάντα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς χωρίς ήττα. Μεγαλύτερη διαφορά (10 β.) από τον δεύτερο της βαθμολογίας στον α’ γύρο.

Τώρα λοιπόν γίνεται στον Ολυμπιακό κόντρα επίθεσης και άμυνας για το ποια γραμμή θα δημιουργήσει νέο ρεκόρ.

Στην επίθεση τα πρώτα βιολιά είναι οι Κώστας Μήτρογλου (14 γκολ), Χαβιέρ Σαβιόλα (10 γκολ), Τζόελ Κάμπελ (6 γκολ). Ο κοσταρικανός διεθνής εξτρέμ είναι πρώτος παίκτης της πειραϊκής ομάδας στις ασίστ (7).

Ο Ολυμπιακός στερήθηκε για έναν μήνα τις υπηρεσίες του Μήτρογλου καθώς τραυματίστηκε στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν (υπέστη κάκωση έσω πλαγίου συνδέσμου και ρήξη έσω μηνίσκου). Ηδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή του Πιστολέρο στους αγωνιστικούς χώρους και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου στις αρχές του νέου έτους θα τεθεί στη διάθεση του Μίτσελ.

Ο Μητρο-γκόλ έχει σημειώσει τρία χατ-τρικ στο πρωτάθλημα στα ματς με Λεβαδειακό, Ξάνθη, Βέροια.

Στην επίθεση – φωτιά του Ολυμπιακού πολύτιμη είναι η συμβολή των Ντομίνγκες, Βάις, Φουστέρ, Ολαϊτάν.

Ο Ολυμπιακός σημειώνει κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι 3,11 γκολ.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν πετύχει νίκη με μεγαλύτερο σκορ στη συνάντηση με τη Βέροια (6-0) και ακολουθούν τα ματς με Λεβαδειακό (5-0), Απόλλων Σμύρνης (5-0), ΟΦΗ (5-1), ΠΑΟΚ (4-0), Ξάνθη (4-0), Πλατανιά (4-1), Πανθρακικό (4-1).

Η άμυνα θυμίζει γρανίτη και ο Μίτσελ έχει βρει τους κατάλληλους σωματοφύλακες του εκπληκτικού γκολκίπερ Ρομπέρτο.

Στο κέντρο της άμυνας δεσπόζει το δίδυμο Μανωλά, Σιόβα και στις πτέρυγες αγωνίζονται οι φορμαρισμένοι Σαλίνο, Χολέβας. Βέβαια στην αμυντική γραμμή υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν συμμετοχή στη δημιουργία της δυνατής άμυνας. Πρόκειται για τους Παπαδόπουλο, Τόρες, Παπάζογλου, Μπονγκ.

Η ερυθρόλευκη άμυνα έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ σε 17 ματς στον α’ γύρο (0, 35 γκολ κατά μέσο όρο σε κάθε ματς) και φαίνεται πιο κοντά από την επίθεση στη δημιουργία του νέου ρεκόρ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρομπέρτο κράτησε το μηδέν στην εστία του σε 12 παιχνίδια στον α’ γύρο του πρωταθλήματος.