Συνεχίζονται οι αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, καθώς παραιτήθηκε σήμερα, Παρασκευή, από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης Ανάπτυξης ο βουλευτής Ερντάλ Καλκάν, ενώ αναμένονται άλλες δύο παραιτήσεις εντός της ημέρας αφού το κόμμα αποφάσισε να παραπέμψει τους τρεις αυτούς βουλευτές στο πειθαρχικό, με αίτημα την αποπομπή τους.

Ο Ερντάλ Καλκάν, που παραιτήθηκε την Παρασκευή άφησε αιχμές κατά του Ερντογάν. Εντός της ημέρας αναμένονται ανάλογες κινήσεις και από τους άλλους δύο.

Ο Καλκάν είχε παραπεμφθεί στο πειθαρχικό μαζί με τον Χαλύκ Οζνταλγκά και τον Ερτουγρούλ Γκιουνάι. Όπως αναφέρει η Hurriyet, η παραπομπή έγινε επειδή «στιγμάτισαν το κόμμα και την κυβέρνηση με τις προφορικές και τις γραπτές τους δηλώσεις».

Ο Ερτουργούλ Γκουνάι αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου, ενώ σε μήνυμά στο Twitter ανέφερε ότι «δεν θα παραμείνω εκεί που είμαι ανεπιθύμητος επειδή αντιτίθεμαι στη διαφθορά».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΑΚΡ Χασάν Χαμί Γιλντιρίμ ανέφερε το απόγευμα της Πέμπτης πως συνιστά παρέμβαση στη δικαιοσύνη η απομάκρυνση ενός εισαγγελέα από την υπόθεση διαφθοράς.

Ο εισαγγελέας Μουαμέρ Ακάς χτες είχε καταγγείλει ότι η αστυνομία αρνείται να προβεί στις προσαγωγές που ζήτησε ο ίδιος μέσω δικαστικής απόφασης σχετικά με το δεύτερο κύμα προσαγωγών, λέγοντας πως ο αρχιεισαγγελέας Κωνσταντινούπολης τον απομάκρυνε από την υπόθεση.