Στο Χόλιγουντ τη φωνάζουν 3×3. Οχι φυσικά για το αυτοκίνητο που οδηγεί, αλλά για τα τρία παιδιά που έχει αποκτήσει από τρεις διαφορετικούς γάμους και συζύγους: τη 13χρονη Μία από τον σκηνοθέτη και παραγωγό Τζιμ Θρίπλετον, τον 10χρονο Τζόε από τον Σαμ Μέντες και τον μόλις 20 ημερών Μπέαρ –γεννήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου –από τον ανιψιό του μεγιστάνα Ρίτσαρντ Μπράνσον,Νεντ Ροκεντρόλ.

«Μακάρι να μην είχε συμβεί ό,τι τελικά συνέβη στη ζωή μου (σ.σ. εννοεί τα διαζύγια). Πλέον όμως δεν απομένει τίποτα άλλο από το να κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μου», δήλωσε πρόσφατα η Κέιτ Γουίνσλετ στο περιοδικό «Βογκ» διευκρινίζοντας πως το καλύτερο γι’ αυτά και το μέλλον τους, όπως τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός, είναι να μεγαλώνουν αποκλειστικά μαζί της. «Τα παιδιά δεν είναι μπαλάκι να πηγαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο. Μισές ημέρες στη μαμά και τις άλλες μισές στον μπαμπά. Ούτε θέλω να μεγαλώνουν με νταντάδες. Ζουν μόνο με μένα και αυτό είναι όλο».

Την άποψη ωστόσο της διάσημης σταρ φαίνεται πως δεν συμμερίζεται η βρετανική οργάνωση Fathers 4 Justice που μάχεται για τα δικαιώματα όσων ανδρών ζουν μακριά από τα παιδιά τους. Θέλοντας μάλιστα να περάσει στην αντεπίθεση, έκανε την Κέιτ Γουίνσλετ –χωρίς την έγκρισή της –κεντρικό πρόσωπο της χριστουγεννιάτικης καμπάνιας της, δημιουργώντας μια αφίσα στην οποία ενημέρωνε την ηθοποιό –και μαζί χιλιάδες ακόμα μαμάδες –«πως σε κάθε παιδί αξίζει να έχει κοντά του αυτά τα Χριστούγεννα τον πατέρα του».

«Σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία, περίπου τέσσερα εκατομμύρια παιδιά θα περάσουν τις γιορτές χωρίς τον πατέρα τους. Ευχόμαστε η Κέιτ και τα παιδιά της να μη νιώσουν ποτέ τον πόνο του αποχωρισμού και της έλλειψης. Οχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου», τόνισε σε ανακοίνωσή της η βρετανική οργάνωση που προκάλεσε με την πρωτοβουλία της την οργή τόσο της ηθοποιού όσο και του πρώην συζύγου της Σαμ Μέντες, οι οποίοι σύντομα θα προχωρήσουν σε μηνύσεις εναντίον της Fathers 4 Justice.

«Είναι απαράδεκτο να αναφέρεται κάποιος στην οικογένειά μου χωρίς να γνωρίζει τα πράγματα από μέσα. Αν και υποστηρίζω σθεναρά τα δικαιώματα που έχει κάθε πατέρας, μπορώ με ανακούφιση να πω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σχέση μου με τον γιο μου», διευκρίνισε ο επιτυχημένος σκηνοθέτης. Λίγα χρόνια, ωστόσο, νωρίτερα ο Τζιμ Θρίπλετον είχε πάρει θέση δημοσίως για τη δράση της οργάνωσης λέγοντας πως ταυτίζεται μαζί της, αφού γνωρίζει από πρώτο χέρι τι σημαίνει να ζεις χωρίς να βλέπεις τα παιδιά σου. «Εχω περάσει πολλούς μήνες μακριά από την κόρη μου εξαιτίας των επαγγελματικών υποχρεώσεων της Κέιτ στις Ηνωμένες Πολιτείες», είχε πει τότε χαρακτηριστικά. «Είναι θέμα πολύ σημαντικό που αξίζει να του δώσουμε λίγη από την προσοχή μας», κατέληξε.

Από την τσιμπίδα του ανδρικού συνασπισμού, ωστόσο, φέτος δεν γλίτωσε ούτε η Κέιτι Χολμς. Στην αφίσα που η ένωση δημιούργησε, προκειμένου να καυτηριάσει την εξ αποστάσεως σχέση που έχει πλέον η μικρή Σούρι με τον πατέρα της Τομ Κρουζ, τη ρωτούν εάν πιστεύει στην ισότητα. Τόσο στον έρωτα όσο και στην ανατροφή των παιδιών ενός ζευγαριού. Η ίδια απέφυγε να σχολιάσει το παραμικρό επ’ αυτού. Ο δικηγόρος της όμως έκανε λόγο για αβάσιμη καμπάνια που στόχο είχε να πλήξει την υπόληψη και τις ικανότητές της Χολμς ως μητέρας.

Στην περίπτωση της Κιμ Μπέισινγκερ τα λόγια είναι ακόμα πιο σκληρά, αφού την προτρέπουν «να μη μισεί τους πρώην συντρόφους της περισσότερο απ’ όσο αγαπάει τα παιδιά της». Οπως όμως τελικά αποδείχτηκε, ούτε στη Χάλι Μπέρι χαρίστηκαν οι «μαχόμενοι πατεράδες», οι οποίοι τη δασκάλεψαν πως ο ρόλος του πατέρα είναι μέρος της ανθρώπινης πραγματικότητας και όχι μια ιδέα χωρίς υπόσταση. «Το μητρικό πρότυπο διαμορφώνει συνειδήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι να υποστηρίξουμε όλες τις γυναίκες που πιστεύουν στην από κοινού ανατροφή των παιδιών τους και σκοπεύουμε να κατονομάσουμε δημοσίως όλες εκείνες που κάνουν το αντίθετο», σχολίασε η Fathers 4 Justice.