Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο εναντίον κτιρίου της αστυνομίας στο βόρειο τμήμα της Αιγύπτου δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας, η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μανσούρα εκατό χιλιόμετρα βόρεια του Καΐρου και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο κτίριο, τμήμα του οποίου κατέρρευσε.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είπαν ότι ο στρατηγός Σαμί ελ Μίχι, αρχηγός της αστυνομίας στην επαρχία Ντικαλίγια στο Δέλτα του Νείλου, είναι μεταξύ των τραυματιών, ενώ δύο από τους υψηλόβαθμους συναδέλφους του έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη, που έγινε αισθητή σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Η τοπική τηλεόραση έδειξε εικόνες από εκτεταμένες ζημιές και κατεστραμμένες προσόψεις κτιρίων καθώς και πολλά ασθενοφόρα.

Οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας έχουν αυξηθεί στην Αίγυπτο μετά την απομάκρυνση, από τον στρατό, στις 3 Ιουλίου του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Η Αίγυπτος έχει περιέλθει από τις αρχές του καλοκαιριού σε ένα φαύλο κύκλο βίας.

Από τη μία πλευρά, η νέα κυβέρνηση με επικεφαλής τον στρατό, de facto καταστέλλει αιματηρά τις διαδηλώσεις των οπαδών του Μόρσι και από την άλλη πλευρά , ομάδες τζιχαντιστών, μερικοί από τους οποίους συνδέονται με την Αλ Κάιντα, εξαπολύουν επιθέσεις κατά της αστυνομίας και του στρατού.